Câștigă una din cărțile oferite de librăria Cartepedia.ro
Regulamentul este simplu: trebuie doar să fii abonat la SBdigest (newsletter)!
Perioada de desfășurare a campaniei: 17 – 30 aprilie 2017.
Extragerea este aleatoare prin random.org, în data de 1 mai a.c., ora 9:00, din numărul total de abonați. Cei 6 câștigători vor fi anunțați (prin Nume) în acest articol prin actualizare (update!), iar aceștia vor primi mesaj la adresa email înscrisă la abonare. În termen de 24 ore, câștigătorul va răspunde prin email (reply) specificând datele personale și adresa poștală pentru livrarea coletului. Dacă nu vom primi răspuns, vom efectua o altă tragere la sorți.
Rolul familiei mele în revoluţia mondială – Bora Ćosić
Romanul, devenit un clasic al subversiunii, este cronica unei familii „bizare”, dar tipice, trăind în Belgradul celui de-al Doilea Război Mondial şi din perioada imediat următoare. „Tata se tot străduia să se trezească din beţie, bunicul să inventeze formula chimică pentru untul artificial, mama să ne sature oferindu-ne felii din ce în ce mai mici de pâine”. Unchiul se trezeşte din când în când din picoteală şi întreabă „Am mărturisit ceva?”. Când tatăl o părăseşte pe mamă şi pleacă la „alta”, luând cu el maşina de tocat carne şi termosul, copilul încearcă pentru prima dată spaima de a rămâne orfan, dar îşi aminteşte imediat că aşa ceva nu se poate întâmpla, atâta vreme cât Lenin este oricum tatăl proletariatului, deci implicit şi al lui.
Apologia plagiatului – Jean Luc Hennig
Plagiatul te atrage prin caracterul său clandestin, prin farmecul duplicităţii sale. Toată lumea plagiază sau a plagiat, mai devreme sau mai târziu. Plagiatul este cel mai răspândit lucru din lume. Plagiatul te atrage prin caracterul său clandestin, prin farmecul duplicităţii sale. Toată lumea plagiază sau a plagiat, mai devreme sau mai târziu. Plagiatul este cel mai răspândit lucru din lume. Şi, asemenea crimei, el nu există decât dacă este dat în vileag, dezvăluind atunci, în mod brutal, faţa nevăzută a travaliului literar: la urma urmelor, plagiatul este o artă poetică. Arată că încântarea produsă de un text nu este decât efectul unor manevre şi ocolişuri, că literatura nu este decât o muncă de croitorie, de butăşit sau de „umplutură”, iar originalitatea, în materie de creaţie, nu e decât o momeală, o înşelăciune. Un text nu e niciodată altceva decât amprenta altui text, şi astfel putem ajunge până la originile scrisului.
Omul Umbră – Dashiell Hammett
New Yorkul din perioada prohibiţiei, cu viaţa sa de noapte agitată e locul potrivit pentru o vacanţă în preajma sărbătorilor de iarnă. Cu acest gând, Nick Charles, un detectiv retras din activitate, se întoarce în metropolă împreună cu frumoasa lui soţie, Nora. Dar planurile lor de a petrece în tihnă sunt date peste cap atunci când sunt atraşi fără voie în anchetarea unei crime. Victima e fosta secretară a unui vechi prieten, iar acesta e principalul suspect. Nick Charles nu are de ales: poliţia, rudele şi avocatul celui căutat conteză pe el pentru a-i da de urmă fantomaticului Clyde Wynant.
Ultimul polițist – Ben H. Winters
Ce rost mai are să rezolvi crime când oricum toată lumea va muri? Detectivul Hank Palace se confruntă cu această întrebare din momentul în care ciocnirea Pământului cu un asteroid devine iminentă. Ultimul poliţist înfăţişează în culori fascinante atmosfera preapocaliptică din Statele Unite: economia se prăbuşeşte, recoltele zac pe câmpuri, lăcaşurile de cult sunt supraaglomerate, iar majoritatea oamenilor îşi părăsesc slujbele. Însă Hank Palace rămâne la datorie, anchetând un caz de spânzurare dintr-un oraş în care sinuciderile sunt la ordinea zilei. Aici însă pare să fie vorba despre cu totul altceva.
Shiloh – Phyllis Reynolds Naylor
Marty Preston îşi doreşte foarte mult un căţeluş. Când în calea lui apare un pui de beagle, cu greu îşi mai poate imagina viaţa fără el și îl ia acasă. În strădania lui de a-i oferi un adăpost ferit de pericole, Marty se trezeşte prins într-o avalanşă de evenimente dintre cele mai nefericite. Dar, cum în joc e soarta celui mai bun prieten, nu renunţă niciodată la speranţă.
Marele Uriaş Prietenos – Roald Dahl
În toiul nopţii, micuţa Sophie este înşfăcată din patul ei de un uriaş, iar primul ei gând este că acesta o va mânca. Dar uriaşul cu ochi scânteietori şi faţă lunguiaţă nu face decât să o ducă în peştera lui, unde, cu felul lui împleticit de a vorbi, i se prezintă: “Eu este singurul uriaş cumsecade şi zăpăcit din tot Tărâmul Uriaşilor. Eu este Marele Uriaş Prietenos. Eu este MUP.” Ba mai mult, Sophie află că MUP are o îndeletnicire nobilă şi misterioasă: colecţionează vise pe care le suflă în urechile copiilor adormiţi. În scurt timp însă, puterile lui MUP vor fi puse la încercare, căci Sophie şi noul ei prieten vor încerca să-i oprească pe ceilalţi uriaşi mâncători de oameni. Îndrăzneaţa misiune, la care va participa însăşi regina Angliei, îi va ţine pe cititori cu sufletul la gură şi le va stârni deopotrivă hohote copioase de râs.
Dacă nu te-ai abonat încă, o poți face acum, completând formularul de mai jos. Mult succes!
Nu este obligatoriu să apreciezi pagina noastră de Facebook Semne Bune sau să fii conectat cu noi pe Twitter Semne Bune sau prin Instagram Semne Bune. Deși ne-ar plăcea, pentru că ne-ar înlesni comunicarea cu tine!
[wysija_form id=”12″]
UPDATE
Felicitări!!! Câștigătorii acestei ediții de concurs sunt următorii abonați:
Oana – „Marele Uriaş Prietenos” |
Claudiu – „Shiloh” |
Iustina – „Ultimul polițist” |
Daniela – „Omul umbră” |
Gabriela – „Apologia plagiatului” |
Andreea – „Rolul familiei mele în revoluţia mondială” |
Abonații vor primi mesaj de confirmare via email prin care vor transmite numele, numărul de telefon și adresa de livrare a coletului. Dacă până pe 2 mai (14:00) nu vom primi răspuns de la câștigători, vom efectua altă extragere, prin aceeași procedură.