„Armada” de Ernest Cline

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 20.02.2017 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , .

Ernest Cline se întoarce cu o nouă aventură plină de surprize pentru fanii science fiction, dar și pentru geekși.

Armada este o călătorie care te răsplăteşte din plin, o sărbătoare a gamingului din trecut şi prezent, îmbrăcată într-o poveste care aduce omagiu unui clasic subapreciat din cinematografia SF. Plină de referinţe pop culture, cartea face cititorii să se simtă extrem de familiari cu universul protagoniștilor. Dacă aţi văzut filmul clasic The Last Starfighter din anii ’80 şi v-a plăcut, Armada este întoarcerea acasă.

„Evadarea e necesară”, îşi tot spune Zack Lightman, care a visat dintotdeauna cu ochii deschişi să alunge monotonia din viaţa reală. Şi nu e periculoasă, crede el, pentru că gamerii adolescenţi nu trebuie să salveze universul… Dar într-o zi eroul nostru dă cu ochii de o farfurie zburătoare… Mai mult: ciudata apariţie e din jocul video pe care-l joacă în fiecare seară, apărând Pământul de invadatori extratereştri. Şi nu, Zack n-a luat-o razna.


Ernest Cline s-a născut în Ohio pe 29 martie 1972. Romancier, scenarist și performer, s-a dedicat artei încă din copilărie, a participat la numeroase concursuri și la multe proiecte. Scenariile sale au dus la apariția unor producții. Ready Player One, romanul său de debut, a apărut în anul 2010 în America, iar Warner Bros a achiziționat drepturile de adaptare pentru marele ecran, Ernest Cline urmând să scrie scenariul. Armada, continuarea primei sale cărți, a apărut în anul 2015 la aceeași editură americană, drepturile de ecranizare fiind cumpărate de Universal Pictures.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.