Prețul corect – spectacol interactiv la TES

 vă invită miercuri, 13 decembrie, la ora 19.00, la spectacolul-lectură participativ Prețul corect, realizat în cadrul programului .

Care este prețul corect pentru un evreu? Cât ați plăti ca să cumpărați un evreu? Mai mult de 300.000 de evrei originari din România au fost vânduți statului Israel în perioada 1949-1989. Doar câteva mii au mai ramas în România.

Vă invităm să participați la experimentul propus de TES, prin care încercăm să determinăm împreună care este prețul corect pentru o ființă umană. Este „totul de vânzare”? Ce „vindem” și ce „cumpărăm” unul de la celălalt, în fiecare zi? V-ați întrebat vreodată cât valorați în momentul de față? Cât ați valorat la un moment dat în trecut? Au relațiile un preț? Sau numai bunurile obținute sau moștenite? Se poate pune un preț pe genealogie, etnie, religie, istorie, așezare geopolitică?

Cum se schimbă acest preț? În ce situații am fi dispuși să ne vindem sau să ne cumpărăm aproapele? Ne vindem sau nu ne vindem țara, orfanii, talentul? Într-un joc interactiv cu actorii teatrului ne vom pune în postura de a găsi răspunsuri la unele dintre aceste întrebări sau de a formula altele. Vă încurajăm să participați împreună cu cineva apropiat, membru de familie sau prieten, cu care să puteți împărtăși această experiență. Intrarea este liberă, tot ce trebuie să faceți este să vă implicați activ în jocurile propuse de actori.

Distribuția: Marius Călugărița, Cristina Cîrcei, Mircea Dragoman, Natalie Ester, Anka Levana, Arabela Neazi, Katia Pascariu, Monia Pricopi

Scenariul: Andreea Vălean și Peca Ștefan

Regia: Andreea Vălean

 este un program de teatru pentru dreptate socială, inițiat de și coordonat de David Schwartz și Andreea Vălean.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile! Mai multe informații despre programele și activitățile Teatrului Evreiesc de Stat puteți afla de pe site-ul nostru www.teatrul-evreiesc.ro sau de pe pagina de Facebook www.facebook.com/teatrulevreiesc.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.