De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus, la TES

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă luni, 7 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române spectacolul de muzică şi poezie De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus. Spectacolul vorbeşte despre dragoste, speranţă, naştere, moarte, supravieţuire, iertare, acceptare, feminitate, bărbăţie și este realizat pe versurile poeților Ștefania Mihalache, Tania Lovinescu, Aurel Storin, Toma George Maiorescu, Boris Mehr. Spectacolul propune o incursiune în universul (amenințat cu distrugerea) relației dintre bărbat și femeie. Centrul acestui univers este femeia.

Femeia ce asistă neputincioasă la catastrofele lumii. Femeia “protejată”, “menajată” de focul deschis al războaielor. Femeia care are datoria de a aduce pe lume viaţă și căreia i se pretinde iubire în toate formele. Femeia are drepturi: dreptul de a-și plânge soţul, copiii, frații, dreptul de a-și striga disperarea în cuvinte, versuri, melodii meșteșugit alese, compuse. Toate acestea sunt până la urma locuri comune și clișee contrazise brutal de realitatea cruntă a războaielor. În orice epocă, în orice timp, sub orice pretext, cu orice deznodământ, la orice vârstă, războaiele transformă femeia în bocitoare. Urcată pe un piedestal iluzoriu de speranţele noastre, războiul, ambiţiile și conflictele sociale, politice, religioase o vor spulbera, transformând “esenţa vieţii” în cenușă.” (Maia Morgenstern)

Muntele Sinai? Nu. Muntele Venus. Ce emoţii trezeşte în mine? Trezeşte femeia din mine. Muntele lui Venus!” (A.G. Weinberger).

Spectacolul de muzică şi poezie De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus este realizat cu participarea extraordinară a lui A.G. Weinberger şi a actorilor Maia Morgenstern, Luana Stoica, Dorina Păunescu şi Marius Călugăriţa.

Coordonator artistic: Alinta Ciucă

Ilustraţie afiş: Jana Gertler

Fotografie: ARGO Art

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București, prin intermediul Muzeului Național al Literaturii Române.

Partener: Teatrul Evreiesc de Stat


Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Detalii şi informaţii suplimentare la numărul de telefon 0721.313.736.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.