România participă la Târgul Internațional de Carte de la Instambul

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 11.11.2016 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , , , , , , .

  • Scriitorii Simona Antonescu şi Ştefan Manasia sunt invitaţii Ministerului Culturii la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte de la Istanbul
  • Scriitoarea şi traducătoarea Niculina Oprea participă la acelaşi eveniment la invitaţia Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul 
  • La standul României din cadrul complexului expoziţional TUYAP şi la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul vor avea loc lecturi, lansări de carte şi dezbateri. 

 deschiderea-targului-de-carte-istanbul

După ce în 2015 România a fost invitată de onoare a Târgului Internaţional de Carte de la Istanbul, participând cu o importantă de delegaţie de scriitori din toate generaţiile, anul acesta continuă tradiţia participării româneşti la cel mai important târg de carte din Turcia.

Invitații Ministerului Culturii sunt scriitorii Simona Antonescu, laureată a premiului de debut al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2015 pentru romanul „Fotografiile Curţii Regale” (Editura Cartea Românească), şi Ştefan Manasia, nominalizat la Premiile revistei „Observator Cultural” pe anul 2015 pentru volumul de poezie „Cerul senin” (Editura Charmides). Invitata ICR Istanbul, Niculina Oprea, poetă, traducătoare şi eseistă, a publicat în 2016 volumul „Timp îngemănat”, traducere din opera poetului turc Enver Ercan. În cadrul târgului va fi lansat volumul „Medcezir Arasinda/ Între flux și reflux” de Niculina Oprea apărut la editura Yasak Meyve în octombrie 2016, în traducerea poetului turc Erkut Tokman.

La standul României din cadrul complexului expoziţional TUYAP şi la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul vor avea loc lecturi, lansări de carte şi dezbateri, în compania traducătoarei Leila Unal, care a semnat versiunea în limba turcă a numeroase titluri din literatura română contemporană.

Ministerul Culturii sprijină participarea scriitorilor români la importante târguri şi festivaluri literare din străinătate, promovând dialogul între culturi şi asigurând deschiderea industriei editoriale din România către piaţa internaţională.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.