Invitație la (re)lansarea romanului „Dumnezeu binecuvântează America” de Petre Barbu, după 21 de ani

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 4.04.2016 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Dumnezeu-binecuvateazaEditura Tandem Media anunță lansarea romanului „Dumnezeu binecuvântează America” (ediția a II-a) de Petre Barbu. Volumul este însoțit de un CD mp3 cu spectacolul radiofonic „Dumnezeu binecuvântează America”, produs de Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) în 1997, în regia lui Attila Vizaur.

Evenimentul de lansare va avea loc pe 6 aprilie a.c., începând cu ora 18:30, la sediul Asociației Internaționale de Publicitătății (IAA House), Calea Victoriei, nr. 126, etajul 3, Sector 1, intrarea Teatrul ACT.

Alături de scriitorul Petre Barbu vor fi prezenți: Ovidiu Șimonca, redactor-şef adjunct „Observator Cultural”, regizorul Attila Vizauer, redactor șef al Redacției Teatru din cadrul SRR, și Constantin Năstase, director Editura Tandem Media.

Proiectul cultural „Dumnezeul binecuvântează America” (roman și CD) a beneficiat de sprijinul BCR, SmartPoint și Omniasig.

Romanul „Dumnezeu binecuvântează America” este povestea unei familii din România care își caută drumul spre împlinirea destinului. În același timp, cartea este o frescă a societății românești în primii ani de libertate. Tineri entuziaști, plini de vitalitate, dar seduși de iluzia unei vieți mai bune, oameni trecuți de prima tinereți, apăsați de nostalgii și resentimente, toate personajele romanului se învârt în jurul unei singure întrebări: „Ce să facem cu libertatea?” Sunt oameni care, după ani de mutilare sufletească într-un regim totalitar, se trezesc că nu știu cum să trăiască în libertate. Învățarea libertății cere sacrificii și, uneori, se transformă într-o povară traumatizantă.

Spectacolul radiofonic „Dumnezeu binecuvântează America” a fost distins cu Premiul Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru din România pentru cel mai bun spectacol radiofonic al anului 1997. Din distribuție fac parte, printre alții: Margareta Pogonat, Mitică Popescu, Dan Condurache, Adriana Trandafir, Cristian Iacob, Elvira Deatcu, Dan Tudor, Mihaela Mihăescu, Vlad Ivanov și Ema Nicola.

Petre Barbu este scriitor și ziarist. În prezent este senior-editor la revista „Forbes România”. A debutat editorial cu volumul de nuvele „Tricoul portocaliu fără număr de concurs”, Editura Cartea Românească, 1993. A publicat romanele „Dumnezeu binecuvântează America” (1995), Editura Nemira, „Ultima tresărire a submarinului legionar” (1998), Editura Nemira, „Blazare” (2005), Editura Polirom, și „Marea petrecere” (2014), Editura Cartea Românească.

În 2003, a publicat volumul „Teatru”, Editura Unitext. Este autorul volumului de schițe și nuvele „Până la capătul liniei” (2012), Editura Cartea Românească, și a cărții de interviuri „Primul an de publicitate” (2013), Editura Tandem Media.

În 2003, Petre Barbu a obținut premiul „Cea mai bună piesă românească a anului” – UNITER cu piesa „Tatăl nostru care ești în supermarket”.

Patru schițe din volumul  „Până la capătul liniei”  – „Gerul iubirii”, „Rolul vieţii mele”, „La o crâşmă din Fundeni” și „Vai, sărmanul tată!”  – au fost montate într-un spectacol radiofonic realizat de Attila Vizauer (Radiodifuziunea Română, 2013). Producţia „Vai, sărmanul tată!” a primit premiul al II-lea la secţiunea „Teatru scurt” din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova (București, 2013).

La ediția 2015 a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași, romanul „Marea petrecere” a primit premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte a anului 2014.

***

Un fragment din roman găsiți aici.

***

[wysija_form id=”1″]

 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.