„Tărâmul viselor”. Aventură în culori – terapie pentru orice vârstă

20150604_101620Apărută de curând la editura Corint, cartea „Tărâmul viselor”, ilustrată (nu scrisă, sic!) de Millie Marotta poate fi folosită ca obiect-carte, instrument de câștigat timp: un mijloc prin care, de la ceva alb-negru, ajungi la rogvaivul infinit. Toate desenele din carte sunt doar contururi. Au diverse forme, iar unele descriu figuri reconoscibile. Unele s-ar putea să rămână așa, altele pot fi încărcate de culoare. Unele pagini îndeamnă la aventură coloristică, altele pot trimite doar către o culoare și suratele sale nuanțe. Unele desene pot fi folosite pe post de inspirație pentru versuri.

Sunt convins că nu vă așteptați la o carte de colorat pentru prichindei, pentru că n-am fi prezentat-o aici. Dar, paradoxal, poate fi folosită și de cei mici, asistați și ajutați să vadă nuanțe ale unor culori, dimensiuni noi, detalii neașteptate. Cartea e adresată „celor mari” care vor să revină prin artă la emoțiile copilăriei. Din acest punct de vedere, cartea poate fi achiziționată în scop terapeutic. Sau făcută cadou.

20150604_101357

Îmi place foarte mult tipul acesta de carte-obiect, pentru că poți să descrii ce ai adăugat, să notezi versuri pe marginea paginilor, sau chiar poți naște povești pe care să le scrii pe foaie, separat. Poți cânta ce-ai colorat, dacă îți aduce un confort psihic. Poezia culorilor, formelor, figurilor rezultate poate fi în scop educativ și terapeutic deopotrivă. Te poți lăsa cuprins de culoare sau poți capta imaginile în versuri care să rezoneze cu momentul colorării spațiilor albe. Nu trebuie ritm, rimă și nici un limbaj plin de tropi, ci doar ceea ce simți în acel moment.

Sursele de inspirație pentru toate ilustrațiile din carte pot fi și ale tale, iar ilustrațiile colorate de tine pot deveni surse de inspirație pentru alții șamd.

„Aici este locul în care vor prinde viață animalele fantastice din cele mai nebunești vise ale tale” – Millie Marotta.

20150604_101437

Cred în aceste tipuri de produse, pentru că, spuneam mai sus, beneficiile terapiei prin artă sunt multiple: dezvoltarea inteligenței emoționale, dezvoltarea abilitățiilor de exprimare, buna comunicare și relaționare (părinte-copil, copil-copil), adaptare mai ușoară în societate, găsirea armoniei interioare și, nu în ultimul rând, dezvoltarea imaginației și a spiritului creativ. Pentru psihologi poate fi un instrument care să ajute pacienții în reducerea tensiunilor și a anxietății și chiar un mijloc de rezolvare a conflictelor și dezvoltarea stimei de sine.

Recomand: Tărâmul viselor. O aventură în culori cu animale și miii de flori

Format: 24×24 cm
Autor: Millie Marotta
Traducere: Alina Sârbu
ISBN: 978‑973-128-595-5
Editura: CORINT
Numar pagini: 96

Preț: 39.90 RON

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.983 de abonați.

Autor articol: Ciprian Burcovschi

este fondatorul AdLittera (Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera) și făurar de platforme culturale experimentale. Specialist în comunicare vizuală, Ciprian este implicat în mai multe programe edutainment. Îi plac oamenii care doresc să lase ceva bun în urma lor.