Ce citesc membrii trupei Stema

Stema, trupă rock cu influenţe electro, s-a lansat în 2011 debutând cu videoclipul „Povestea vieții”. Până acum, Stema a mai scos patru clipuri, iar între timp membrii au cântat în deschiderea trupei britanice The Animals, la Arenele .

Dintre piesele inspirate din literatură, Silviu Sanda (voce) spune că „Prada” face referire la Bacovia, amintind versul „Trupul de plumb, în pământ am să-l scurg”.

Lui Silviu Sanda îi plac Dostoievski, Mircea Cărtărescu, Jules Verne, Paulo Coleho, Nichita Stănescu și Traian Cosovei.

stema

De la Cărtărescu – trilogia Orbitor l-a fascinat, despre care spune că este genul de roman – metajurnal (după cum o scrie chiar Cărtărescu) care deschide noi direcții în postmodernismul românesc.

„Mircea Cărtărescu plonjează în oniric. Acolo, forța metaforelor creează imagini absolut senzaționale”, mai spune Silviu Sanda.

El povestește și că un roman bun este la fel ca o melodie bună, iar Crimă și pedeapsă a lui Dostoievski i-a plăcut tocmai fiindcă romanul pare extrem de , chiar dacă l-a scris cu mulți ani înainte.

Dan Stoica (chitară) citește atât proză cât și poezie, iar dintre scriitorii preferați i-a menționat pe Orwell, Paler și pe Roger Waters.

Lui Tudor Rotarus (bas) îi plac Dan Bown și George Orwell, iar (tobe) îi citește cu plăcere pe Bacovia, Topârceanu și George Călinescu.

Foto: Arhivele Stema

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Bianca Dobrescu

Avatar
Studiază filosofia, scrie poezie, este efervescentă și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011 este și activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.