Ce citesc membrii trupei A-Chord

A-Chord, trupă rock cu influnțe blues, folk, rock n’roll și hard rock, s-a format în 2009. Până acum, repertoriul formației conține cover-uri de la artiști precum Chris Rea, Dire Straits, Eric Clpaton, ZZ Top, Pink Floyd dar și 15 compoziții proprii, pe rețeta aceluiași stil.

a-c

Dintre piesele inspirate din literatură, „Cine ești” este adaptare după poemul „Fior” al lui Nicolae Labiș, potrivit membrilor. Piesa „O bere”, este compusă fonetică după Auberge a lui Chris Rea, „croind instrumentalul într-o formă mai de tavernă”, mai spun ei.

https://www.youtube.com/watch?v=icP4eaiSSKE

George Marinescu, baterist din tată-n fiu, preferă în detrimentul poeziei, iar printre scriitorii săi preferați se numără și David Morell. Despre literatura contemporană el spune că nu-i place găsind-o „cam vulgară” pentru așteptările sale.

Andrei Șocarici, solist vocal și chitarist, inginer la origine, citește proză. I-au plăcut romanele fantastice din seria Shannara ale lui Terry Brooks și trilogia Lord of the Rings de J.R.R. Tolkien. Îl mai menționează pe Stephen King, despre care spune că „are cea mai creativă manieră de expunere”. „Este scriitorul momentului pentru mine”. „Prefer ca limba în care citesc să fie cât mai apropiată de cea a autorului pentru a nu rata eventualele subtilități pierdute, în traducere”.

Lui Alexandru Bugalete, basistul trupei, îi place și și poezia. L-a fascinat Jules Verne, care ulterior i-a deschis apetitul pentru lectura S.F. Între timp, a ajuns să îi îndrăgească și pe Asimov, Gerald Klein, Philip K Dick, Frank Herbert, Greg Egan, Gregory Benford, A.E. Van Vogt, Orson Scott Card și Sven Hassel. Pasionat de cultura tradițională japoneză, l-au atras operele lui James Clavell: Shougun, Taipan, Nobila Casa. Dintre poeți îi plac Mihai Eminescu, Lucian Blaga și George Topârceanu.

Ionuț Platon, clape, citește predominant proză, și îi plac Hemingway, John Fowles, Camil Petrescu și Haruki Murakami.

Foto: Arhiva A-Chord.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Bianca Dobrescu

Avatar
Studiază filosofia, scrie poezie, este efervescentă și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011 este și activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.