Arhitectura, profesia mea

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 10.11.2015 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , , , , .

Editura Vremea vă invită la lansarea albumului Arhitectura, profesia mea eseu închinat meseriei sale de arh. Gheorghe Leahu

ArhitecturaInvitaţi:
Dr. arh. Viorica Ciurea
Preşedintele Uniunii Arhitecţilor din România
Prof. dr. arh. Romeo Belea
autorul proiectului Teatrului Naţional din Bucureşti
Prof. dr. arh. Sorin Vasilescu
autorul unor valoroase lucrări de arhitectură
Silvia Colfescu
directorul Editurii Vremea
Arh. Gheorghe Leahu

Evenimentul va avea loc joi, 12 octombrie, ora 17.00, la Librăria „Mihai Eminescu” din Capitală.

Arhitectura, profesia mea este un eseu închinat acestei splendide meserii, acestei uriaşe activităţi creatoare de case, palate, catedrale, monumente şi oraşe, pe care arhitecţii şi constructorii au conceput-o şi au lăsat-o moştenire pretutindeni pe întinsul pământului.

Cartea se adresează în primul rând arhitecţilor de orice vârstă, formaţie şi experienţă, studenţilor de la Arhitectură, elevilor de liceu, talentaţi la desen şi matematică, precum şi marelui public interesat să cunoască tainele arhitecturii.

În cele 24 de capitole, autorul a consemnat cum a învăţat să proiecteze case, cum a respectat şi apărat patrimoniul lăsat nouă de înaintaşi şi cum a descoperit, prin călătorii, atracţiile turistice ale arhitecturii lumii.

Cartea cuprinde secvenţe variate şi caracteristice ale profesiei, pe care arhitectul Gheorghe Leahu o practică de multă vreme, cu pasiune şi demnitate.

Volumul este disponibil aici: http://edituravremea.ro/arhitectura–profesia-mea

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.