Institutul Blecher, ediția 93 ‒ Întâlnirea cu T.S. Khasis și Radu Nițescu

Sâmbătă, 18 octombrie, de la ora 19, sunteți invitați la Tramvaiul 26 (Str. Cercului, nr. 6, sector 2, București) pentru a 93-a ediție a Institutului Blecher. Vor citi poeții T.S. Khasis și Radu Nițescu.

T.S. Khasis (n. 1975) a debutat cu placheta „Farmacia cuvintelor” (2003), dar s-a impus cu volumul „Arta scalpării” (2005), reluat șase ani mai târziu cu câteva poeme inedite în „pe datorie” (2011).

„Orice dispoziție, orice stimulent, orice fantezie, toate laolaltă sunt puse sub semnul îndoielii, orice al grandorii (chiar și la nivelul actului creator) este fracționat și nimicit, orice pauză traumatică în mecanica mișcărilor vitale se întoarce asupra sa cu o putere distructivă înmiită.” (val chimic)

Radu Nițescu (n. 1992) a publicat „gringo” (2012), iar de atunci a continuat să scrie și să experimenteze, amenințând să revină cu o a doua carte chiar mai bună decât volumul de debut.

„Dintre cei născuți după 1990, Radu Nițescu este primul care face pasul în față, debutând editorial. Cel dintâi lucru care atrage atenția în « gringo » e acela că pune în scenă o poezie incomparabil de carismatică. Restul calităților sunt, s-ar zice, independente de aceasta. Sarcasmul, patosul reținut, inteligența de construcție, echilibrul melodic, toate își au, desigur, locul lor.” (Cosmin Ciotloș)

Eveniment organizat de Claudiu Komartin.

http://institutulblecher.blogspot.ro/

Intrarea este liberă.

afis blecher 93

Lasă un semn

Comentariu

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.