Geologul Constantin Crânganu și cartea despre gazele de șist

gazele de sistVă semnalam apariția unei cărți-eveniment în spațiul științific și editorial românesc.

Este vorba de lansarea în premieră națională a cărții GAZELE DE ȘIST ȘI FRACTURAREA HIDRAULICĂ. Între mit și realitate, scrise de prof. dr. ing. Constantin Crânganu și publicate la Editura Integral.

Este o lucrare adresată deopotrivă specialiștilor și publicului larg, care va stârni pasiuni și va alimenta cu argumente polemici și dezbateri pe un subiect care a polarizat atenția comunității științifice, a presei și a societății civile

Autorul este profesor de geofizică și geologia petrolului la Graduate Center și Brooklyn College, The City University of New York. Anterior, a lucrat la Universitatea „Al. I. Cuza” din și University of Oklahoma, School of Geology and Geophysics. Costantin Crânganu este Profesor de Onoare al Universității A. I Cuza din Iași.

Autorul lucrarii va fi prezent in Romania saptamana viitoare, cu prilejul lansarii si a conferintelor de presa pe marginea acestui mult discutat subietc.

Despre autor:

Constantin Crânganu este profesor de geofizică și geologia petrolului la Graduate Center și Brooklyn College, The City University of New York.
Anterior, a lucrat la Universitatea „Al. I. Cuza” din și University of Oklahoma, School of Geology and Geophysics.
A publicat ca autor, co-autor sau editor, 13 cărți și capitole de carte și peste 90 de articole peer-reviewed și rezumate extinse, în SUA, Germania, Canada, România și alte țări.

Despre carte:

„Autorul atacă în lucrare (prima de acest fel publicată în România) toate problemele sensibile care au făcut obiectul disputelor din MEDIA legate de riscurile și impactul tehnologiei actuale utilizate în exploatarea gazelor de șist: fracturarea hidraulică și condițiile colaterale de aplicare – apa, aditivii din noroiul de foraj, problema seismicității induse, impactul forajelor asupra sănătății, asupra pânzelor freatice, a încălzirii globale.” Prof. dr. Nicolae Anastasiu, Membru corespondent al Academiei Române, Universitatea din București.
„Lucrarea Prof. Crânganu aduce numeroase lămuriri asupra gazelor de șist și a fracturării hidraulice, elemente care nu au fost puse până acum la dispoziția cititorului român. Acesta s-a găsit în situația de a judeca probleme despre care nu avea suficiente informații.” Prof. dr. Călin Baciu, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

GAZELE DE ȘIST ȘI FRACTURAREA HIDRAULICĂ între mit și realitate
Constantin Crânganu
Editura Integral
Colecția: Academica
Format: 17 x 24 cm
Pagini: 288 (16 pagini color)
Preț: 34,95 lei

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.