Simfonie in alb – Adriana Lisboa

SIMFONIE IN ALBLa Editura Univers va apărea în curând Simfonie în alb, prima carte tradusă în românește a scriitoarei de origine braziliană, Adriana Lisboa.

Născută în Rio de Janeiro în 1970, Adriana Lisboa a făcut studii de muzică și literatură. A profesat o vreme în domeniul muzicii, a lucrat ca traducător de ficțiune, dar adevărata ei vocație a fost dintotdeauna scrisul. În 1999 și-a publicat primul roman, Os fios da memória (Firele memoriei), iar în 2001, Simfonie în alb a primit prestigiosul premiu pentru literatură José Saramago. Au urmat mai multe romane (Rakushisha, Azul-Corvo, Hanói), care i-au adus Adrianei Lisboa o reputație consolidată cu fiecare titlu publicat. Cărțile ei au fost traduse în douăsprezece țări.

Un fluture multicolor zboară deasupra unei cariere de piatră interzise, în timp ce în penumbra unei case bântuie un monstru. Simfonie în alb este istoria a două surori a căror copilărie ascunde un secret întunecat ce va influența cursul întregii lor vieți.

Foarte curând, veți putea citi pe SemneBune un interviu cu autoarea acestui roman.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010.

Comments are closed.