SB-1809-RPC

Acest articol a fost publicat de Andreea Banciu pe 18.09.2013 în rubrica Mondolit și are asociate următoarele etichete: .

Revista SemneBune propune cititorilor săi o experiență teatrală într-un spațiu elegant, cu actori pasionați și o piesă scrisă ”aproape impecabil”, de Lia Bugnar: spectacolul Noi4. Despre seara petrecută la Cafe Godot, Ciprian Burcovschi povestește că ”Punerea în scenă a piesei este făcută de Dorina Chiriac. Tempo-ul și ton-ul dau aroma suficientă să te agațe de nări.  Totul te învăluie și te transformă, în timp ce personajele devin într-o oră jumătate parte din comunitatea din care provii. Te includ și te exclud din piesa Liei Bugnar”. Articolul este o invitație caldă la abandon, într-un univers cât o scenă mică, într-o sală de teatru-cafenea.

Despre preview-ul noului album Subcarpați, ”Argatu’”, aflăm detalii interesante de pe e-zeppelin.ro. Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului Imbold Nativ,  ”primul festival dichisit de arte cu inspirație folclorică”, desfășurat în perioada 20 – 22 septembrie, în spații diverse, unele elegante și încărcate de istorie (Palatul Știrbei), altele fistichii (Acuarela). Preview-ul noului album Subcarpați va avea loc duminică, 22 septembrie, în Club Colectiv.

Pentru planurile dumneavoastră de weekend, propunem și Noaptea Albă a Filmului Românesc, vineri 20 septembrie, eveniment aflat la a 4-a ediție, care invită publicul la cinematografele din București, pentru o sesiune intensă de filme româneșteivechi și filme lansate anul acesta. Detalii referitoare la programul cinematografic și la cineaștii prezenți în sălile de cinematograf, alături de spectatori, sunt prezentate pe www.hotnews.ro.

Dacă e toamnă, se redeschid stagiunile de teatru, iar Arcub.ro își prezintă spectacolele pentru următoarea perioadă. ”Din 29 septembrie, se deschide noua stagiune ArCuB, cu spectacolul  Însemnările unui nebun de Nikolai Vasilievici Gogol, în regia lui Felix Alexa, cu actorul Marius Manole alături de violonistul şi compozitorul Alexander Balanescu. Montarea va avea două reprezentaţii succesive, în zilele de 29 şi 30 septembrie, de la ora 20.00.” Materialul trece în revistă spectacolele toamnei 2013, cu titluri tentante și autori intrați în istoria literară: Două povești de amor de A.P. Cehov, Vițelul de Aur de Ilf și Petrov, Marfă vie de A.P. Cehov, Prizonierul din Manhattan, după Neil Simon și alte spectacole pe măsură.

O zi bună este incompletă fără o carte bună, motiv pentru care filme-cărți.ro recomandă volumul Purificare, semnat de scriitoarea finlandeză Sofi Oksanen și publicat în 2013, de editura Polirom,  în traducerea Adelei Victoria Korshin. Volumul are valoare documentară pentru cei interesați de ”istoria estonă a mijlocului și sfârșitului de secol 20. O istorie care nu a fost deloc simplă, republicile baltice trecând de la dobândirea independenței, după primul război mondial, la aservirea pentru scurt timp Uniunii Sovietice, la începutul celui de-al doilea război mondial, o alianță nefastă, dar parțial justificată de contextul istoric cuGermania nazistă, în timpul războiului, ocupația întâi germană și apoi sovietică și încorporarea în URSS ca ‘Republică Sovietică Socialistă’”.

banner-revista-presei-SPT

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Banciu

Vice-președinte și Director de Programe al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (2007), Andreea este traducător de text literar (Master pentru TTLC, 2010) și editor experimentat. Manager al proiectului cultural „Scrie-ți povestea” (#FILIT Iași). Îi plac înotul și chitara clasică. Scrie, vorbește și râde mult.