SB-209-RPC

Începând din 1 septembrie, timp de 28 de zile, Televiziunea Română va asigura în fiecare zi cel puţin o transmisiune în direct de la concertele care vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. (…) Pe parcursul transmisiunilor, jurnaliştii TVR Marius Constantinescu, Cătălin Sava şi dirijorul Tiberiu Soare vor fi gazdele telespectatorilor şi vor realiza, în direct, scurte interviuri în culisele festivalului. „Agenda festivalului”, care va reda pentru telespectatori, în perioada 31 august-28 septembrie, momentele-cheie ale festivalului, în fiecare seară, la TVR 2 şi TVR HD, va fi disponibilă şi pe site-ul enescu.tvr.ro. Şi „Ora de Ştiri” (TVR 2) va aduce, începând de vineri, 30 august, ştiri despre evenimentele din cadrul festivalului”, citim pe larevista.ro. Pe acelaşi site găsiţi şi alte informaţii despre aceste transmisiuni.

**

De pe semnebune.ro reţinem astăzi cronica unui spectacol de teatru. Este vorba despre 7 dintr-o lovitură, a Liei Bugnar. „V-aţi întrebat vreodată care este mecanismul care pune în mişcare atracţia pentru senzaţional? Lia Bugnar răspunde acestei întrebări punând în scenă un spectacol spumos în care, din păcate, cine râde la urmă moare mai bine… Şapte oameni complet diferiţi sunt închişi în studioul unei televiziuni. Doar doi dintre ei vor fi „norocoşii’ aleşi să joace într-o telenovelă. Fiecare încearcă să convingă publicul că merită să fie votat, însă, dincolo de aparenţe, întrezărim demoni (interiori) gata să-şi devoreze adversarii„, citim în cronica semnată de Teodora Gheorghe pe semnebune.ro.

**

De pe site-ul totb.ro reţinem articolul cu titlul „Poveşti cu oameni şi locuri din fostele oraşe industriale, cu Ioana Cârlig”. Este vorba despre proiectul realizat de Ioana Cârlig împreună cu fotograful Marin Raica, proiect ce poartă numele Post-Industrial Stories. De un an, cei doi locuiesc în foste oraşe industriale româneşti şi redau în imagini „poveştile nevăzute ale unor oameni care îşi duc vieţile printre ruinele unui sistem prăbuşit, şi ale unor locuri care, „simţite” prin obiectiv cu misterul şi culorile lor specifice, reconstruiesc o lume care ne e pe atât de cunoscută, pe atât de distantă”, citim pe totb.ro. Acolo găsiţi şi o selecţie de zece imagini care fac parte din proiectul amintit, împreună cu istoria lor.

**

Pe ziarulmetropolis.ro găsim recenzia romanului Nimeni nu se salvează singur, de Margaret Mazzantini, o scriitoare care a înregistrat deja, cu o altă carte, vânzări de peste două milioane de exemplare. Romanul despre a cărui recenzie vorbim este unul despre obstacolele iubirii. „Delia şi Gaetano formau cândva un cuplu. Acum trebuie să înveţe să-şi uite, fiecare, perechea şi deprinderile. Stau amândoi într-un restaurant, la puţin timp după ce au distrus ceea ce fusese o familie. Delia şi Gaetano sunt încă tineri – au treizeci şi ceva de ani, o vârstă la care poţi s-o iei oricând de la capăt. Ar vrea să se împace, însă problemele din trecut, revelate în flashbackuri succesive, îi bîntuie”, citim pe ziarulmetropolis.ro, unde găsiţi cronica detaliată a acestui roman.

**

Mâine seară, de la ora 19, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, încep serile de lectură publică, aflăm de pe hotnews.ro. Cel care deschide această serie de manifestări culturale este scriitorul , cu un fragment din cel mai nou roman al său intitulat Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri. „Cei care pornesc la drum sunt de obicei exploratori, emigranţi sau turişti. În ‘Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri’, cel care-şi croieşte drum prin lume, străbătând veacuri, vremuri şi continente, este un cântec. El se aude pentru prima dată în timpul foametei din Irlanda secolului al nouăsprezecelea, unde versurile lui exprimă compasiune pentru un deţinut închis pentru furt de porumb. Pe urmă, cuibărit în memoria deţinutului, cântecul ia calea coloniei din Macquarie, Tasmania, unde se transformă în protest împotriva abuzurilor penitenciare. Un jurnal de detenţie ţinut atunci este publicat în zilele noastre de un editor englez şi intră în atenţia unui anticar. În acest fel, cântecul se întoarce în Europa, unde devine, prin strădaniile unui fan, talismanul coral care-o însoţeşte pe Liverpool într-o finală de Liga Campionilor”, citim în prezentarea de pe hotnews.ro.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.