Halloween cu lectură și chec

și cuba libre.

Joi seară, de ziua internațională a morților care produc bani pentru cei vii, gazdele Alexa și Eli (organizatoarele acțiunii culturale „”) ne-au propus un meniu „noir”: Ediţie (limitată) Dark Fantasy.

„Trick or Treat?”

Moderatorul a fost Felix Nicolau, cel care nu a înspăimântat deloc cu propunerea de a oferi gratuit gripă aviară. Ba chiar fetele începuseră pe lîngă el să colcăie precum viermii într-o rană deschisă. Și nu a fumat nici măcar o țigară.

Pe scenă au urcat pe rând:

Ana Mănescu, care a citit atât de încet încât a trebuit să ciulesc urechea. Mi s-a lungit ca la măgar (urechea) dar nu mă voi manifesta precum acesta. Cred că trebuie să scape de timiditate și să dea intonație și volum la interpretare pentru ca publicul să fie mult mai prezent în textele sale.

Alexandra Derea, acompaniată la chitară de Alin Farcaş. A fost inedit. Și totuși, aș fi preferat doar lectură! Poeme foarte bune! A tresărit și poeta Ofelia Prodan din șurubelnița în care înota.

A.R. Deleanu cu o interpretare a gurii ternului și paturi pline de putreziciuni și molii. Mi-au plăcut administratorul Toma și „moelf-moelf-moelf”-urile cleioase ale hăului.

– Adriana Eftimie interpretând un fragment din nuvela lui Oliviu Crâznic dar care, din păcate, nu s-a ridicat la nivelul scriiturii. 10+ pentru machiaj și garderobă.

Cosmin Perța, care este pe gustul meu (literar), a încântat cu 3 texte noi, dintre care ultimul a fost mai scurt decât un strănut. Viespea cu cap de muscă va trebui dresată, e clar! Iar studenta barbarizată în lift! De Brigada PCH!

Teodora Gheorghe a citit din volumul său cu care a debutat la Ed. Karth, luna trecută. Poeme bune, poeme jazz noir, cu sughițuri goth.

Peter Sragher – care în opinia mea nu este doar poet, nu doar traducător, ci este un poem viu! – a scârmat cu un text proaspăt, în lung și-n lat și a demonstrat cu nu-i deloc expirat (fizic). Deși era îmbrăcat ca un pirat și se producea pe scena din Expirat.

Jean-Lorin Sterian cu o lectură a unui text care a făcut să graviteze un cerc colorat la o duduie mascată și gravidă.

 

Într-un cuvânt: frumos! În două: Bun chec! În trei: eu mai vreau!

Mi-ar plăcea să nu avem niciodată în Meniu puncte de atracție: mimi, magicieni, jonglerie, echilibristică, contorsionism și dresuri de porumbei. Nu de alta, dar asta putem vedea la tv, în prime-time.

De salutat micro-standul editurilor și Karth!

„Trick or Treat?”

 

 

Photo by: Andrei Zamora

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.