A. R. Deleanu – Acluofobia. Zece povestiri macabre

Acest articol a fost publicat de Gabriela Lazăra pe 26.10.2013 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , , .

Acluofobia-AR-DeleanuA. R. DELEANU – a debutat în 2006 cu poezie şi proză în revista orădeană Familia. A publicat poezie, proză şi articole de presă în Familia, Bună Ziua Braşov, Dilema Veche, Egophobia, tiuk!, Suspans, Revista de Suspans, Revista de Povestiri etc. În 2012 a debutat în volum cu romanul „Îmblânzitorul apelor” la editura Casa de Pariuri Literare (Premiul pentru Debut al revistei Tiuk, 2013). Este prezent în antologiile „Zombii. Cartea morţilor vii „(Millennium Books, 2013) şi “10+. Antologie de proză Tiuk” (în curs de apariţie la Tracus Arte, 2013). A tradus romanul “Moloh” de Michael K. Iwoleit pentru editura Millennium Books.

Volumul „Acluofobia. Zece povestiri macabre” a apărut anul acesta la editura Herg Benet, în colecţia Cărţile Arven.

Am citit cartea în câteva ore. E greu să o laşi din mână, odată ce ai intrat în joc- nu mai ai cum să scapi. În faţa ta se derulează imagini vii şi foarte detaliate. Atunci când o vei termina îţi vei da seama că ai trăit fiecare povestire în parte.

Atmosfera de groază, teamă și panică te învăluie uşor de la prima pagină. Închizi ochii şi în faţa ta se ridică „din pământ asemenea unor coaste” ruinele cetăţii. Aici circulă un singur tren depinde doar de tine în ce gară vrei să te opreşti, a cui poveste vrei să o afli.

Am fost puţin dezamăgită, mă aşteptam să fie puţin mai dură – aici spaima îşi întinde braţele din întuneric, îţi masează tâmplele şi îţi acoperă urechile.

Acluofobia. Zece povestiri macabre  este o carte care NU merită să rămână uitată în bibliotecă. Trebuie citită şi recitită.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Gabriela Lazăra