Salonul de carte si presa

Muzeul National de Istorie a Romaniei gazduieste in perioada 8 – 11 martie 2012, Salonul de Carte, Presa si Muzica, aflat la cea de a XVII-a editie. Deschiderea oficiala a salonului va avea loc pe 8 martie, orele 14.00. Evenimentul reuneste anul acesta edituri, importatori si distribuitori de carte, fundatii, societati si institute culturale, institutii de invatamant superior, unitati muzeale si, nu in ultimul rand, importanti reprezentanti mass-media scrisa si audio. Programul de vizitare este de la 14:00-19:00 in zilele de 8, 9 si 10 martie, si de la 11:00-16:00 in ziua de 11 martie.

Programul lansărilor și evenimentelor

Publicatiile Flacara, Biblioteca Flacara, , Editura

 

– Vineri, 9 martie 2012, ora 16:30

Intalnire cu creatori și dezlegatori de Rebus

Un grup de epigramisti isi vor prezenta ultimele creatii

Participa organizatorul evenimentului, Alexandru Pasarin – Director al publicatiilor de divertisment, Vicepresedinte Publicatiile Flacara

 

-Vineri, 9 martie 2012, ora 17:00 –

Lansarea volumelor:

Ingerul pazitor al fratelui meu, de Leif Davidsen

Participa Bogdan Hrib si Monica Ramirez, editori

Leif Davidsen scrie cu un ochi pe detalii. El e unul dintre cei mai buni autori danezi de thrillere.

Scandinavian Books

 

Leif Davidsen are o fabuloasa experienta de gazetar. Este la el acasa in multe locuri din Europa, cunoaste obiceiurile multor oameni si, mai ales, este profund interesat de istoria secolului XX, care a cunoscut si a provocat multe orori. Din aceasta pricina, cartea sa nu e doar investigarea unor crime, ci si o radiografie a unor timpuri deloc binevoitoare cu oamenii. Scrierea sa este si pasionanta, si instructiva. Ai impresia ca parcurgi un reportaj realizat de catre un jurnalist de mare talent, care descifreaza cu acuratete faptele si le relateaza cu o febrilitate care se transmite integral si cititorului.

George Arion

 

Romania Noir – O antologie de povestiri mystery & thriller, editori George Arion și Bogdan Hrib

Participa Bogdan Hrib si George Arion, editori.

Invitati autorii: Alexandru Arion, Renata Carageani, Andra Pavel, Mircea Pricajean, Monica Ramirez, Oana Stoica-Mujea, Bogdan Teodorescu, Lucia Verona.

Scriitori din diverse generatii, cu stiluri diferite abordeaza teme incitante ale contemporaneitatii, perfect familiarizati cu exceptionala inflorire a acestui gen in intreaga lume. Ei depun o marturie sincera, complexa si credibila despre modul cum se vede lumea din coltul de planeta in care traiesc – in Romania, in Balcani, intr-un loc cu frumuseti mirifice, dar si cu multa coruptie, minciuna si faradelege. Un loc ideal pentru a descoperi la tot pasul subiecte potrivite genului mystery & thriller. Si daca publicul cititor a intampinat cu incantare romanul nordic, e vremea ca el sa ia cunostinta si de realizarile unor autori dintr-o parte si mai interesanta a lumii.

George Arion – Presedinte Romanian Crime Writers Club

 

Profesionistul, de George Arion

Participa Bogdan Hrib si Monica Ramirez, editori

Invitat George Arion, autor

 

Nu cred sa existe in literatura noastra actuala vreun personaj care sa-l intreaca in popularitate pe Andrei Mladin. Construit parca in joaca, acest suav lungan a reusit sa cucereasca inimile celor mai diverse categorii de cititori (si mai ales cititoare) ajungandu-se la adevarate scandaluri intre copii si parinti, frate si sora, sot si sotie, iubit si iubita in vederea dreptului de a lectura mai intai decat celelalt (cealalta, ceilalti), cartea. Cum se explica aceasta imensa priza la public pe care a dobandit-o personajul creat de George Arion? Poate prin aceea ca (oricat ar parea de paradoxal!) Andrei Mladin este un nonerou. El este un om obisnuit (oricum intre limitele largi ale obisnuitului), un om ca (sau aproape) oricare dintre noi, un personaj care ne starneste hohote de ras, in spatele carora arde insa figura trista a clovnului.

Tudorel Urian

 

 

Kimonoul înstelat, de Victor Eftimiu

Participa Bogdan Hrib, editor

Putini stiu ca „nebunul care a scris o mie de sonete” – Victor Eftimiu, delectandu-si admiratorii si cu o proza parcursa cu mult interes in timpul in care a trait, si cu piese dintre care unele ar cunoaste un mare succes daca ar mai intra in repertoriul teatrelor, este si autorul unui roman politist aparut in urma cu opt decenii.

Kimonoul instelat pe care il readucem in atentia cititorilor ofera la lectura un cocteil savuros de intamplari senzationale, de rasturnari de situatie, de umor suculent. Cliseele genului sunt manuite cu dexteritate, fara sa lipseasca aportul original. Nu ne ramane decat sa regretam ca Victor Eftimiu n-a recidivat, propunandu-ne si alte naratiuni cu suspans. Ar fi avut un destin fulminant ca promotor in spatiul romanesc al literaturii cu detectivi si criminali.
George Arion

 

-Sambata, 10 martie 2012, ora 11:00 – Editura

 

Lansarea volumului Romania Captiva, de Bogdan Ficeac

 

Participa Bogdan Hrib, editor

Invitat Bogdan Ficeac, autorr

Gandul meu la viitorul tarii mele este cuprins in aceasta carte. Opiniile mele pot fi impartasite sau respinse, total sau partial; important este ca ele sa incite la acea necesara reflectie asupra a ceea ce suntem, dar mai ales asupra viitorului pe care ni-l dorim. E timpul sa renuntam la pecetea „neispravitului”, la eternele justificari ale esecurilor, la discutii sterile si critici veninoase, la invinuiri reciproce si lamentari inutile, pentru a gasi cu sinceritate si pragmatism, impreuna, solutiile de iesire din aceasta tragica fundatura a istoriei. Sunt mult mai multe lucrurile care ne leaga decat cele care ne despart. Astept si sper ca o viitoare editite a acestei carti sa aiba cat mai multi autori. Astept critici, completari, analiza, propuneri, argumentate si sincere, in masura sa contureze arhitectura solida si durabila a solutiilor pentru viitorul pe care tara mea, tara noastra, trebuie, poate si merita sa il aiba.

-Sambata, 10 martie 2012, ora 12:00 – Biblioteca Flacara

Lansarea volumelor:

Cele mai frumoase 100 de interviuri, de George Arion

Participa Bogdan Hrib, editor

Invitat George Arion, autor

 

Iscoditor si ironic, manierat si obraznic, niciodata plicticos, George Arion isi poate aroga, cu justificata indreptatire, titlul de cel mai prolific si valoros autor de interviuri din publicistica romaneasca.

Revista Cuvantul

 

O lume in interviuri: pleci urechea si o auzi vorbind. Cu talent si rabdare, cu acea f[rama de eroism fara de care n-ar fi existat, in vechiul regim, si uneori nici in cel contemporan, literatura sau gazetarie adevarata, George Arion i-a transcris soaptele si tipetele, entuziasmele si disperarile, lasitatile si curajul, ceea ce nu tinea neaparat sa spuna si ceea ce nu putea sa taca. Pe scurt, istoria. In care reporterul intra odata cu lumea lui.

Nicolae Manolescu

 

 

Supravietuirea prin reportaj, de Liliana Petrus

Participa George Arion si Bogdan Hrib, editori

Invitat Liliana Petrus, autor

 

Are fler. Are spirit de observatie. Scrie extraordinar de emotionant. Si nu face parada de calitatile sale. Lili. Liliana. Liliana Petrus. O mana de om care este un mare reporter al Romaniei de azi.

George Arion

 

Liliana Petrus este o poeta care face gazetarie, cum au fost atatia la noi, de la Eminescu la Tudor Arghezi si de la Geo Bogza la George Arion. Reportajele ei, fermecatoare, au si lirism, si umor (uneori macabru) si dramatism. Insumate, ele constituie o epopee „eroi-comica” a vietii noastre de azi. Citind cartea ai impresia ca tii la ochi si rotesti incet un caleidoscop cu povesti adevarate; povestea unui strigoi, care produce agitatie intr-un sat, povestea cautatorilor de chihlimbar, povestea unor nebuni dintr-un ospiciu, povestea unei puscariase, etc. Toate – Subiecte senzationale. Dar Liliana Petrus stie sa vada – si ne face si pe noi sa vedem – dincolo de caracterul spectaculos al faptelor, ceea ce este induiosator-omenesc, ceea ce emotioneaza. Reportajele ei sunt mai valoroase, din punct de vedere literar, decat multe dintre cartile de proza premiate in ultimii ani.

Alex. Stefanescu

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.