Mă sinucid altă dată de Kerstin Gier

Acest articol a fost publicat de Bianca Dobrescu pe 28.10.2012 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: .

Kerstin Gier, autoarea a peste 30 de romane, se bucură de un mare succes, multe din cărţile sale fiind declarate „Cartea anului” în Germania. Kerstin a debutat în 1996. În 2005 a publicat Ein unmoralisches Sonderangebot, roman distins cu premiul DeLia, astfel autoarea şi-a asigurat prezenţa în juriu începând cu 2007 la ediţiile viitoare. „Scrisul trebuie să fie ca o distracţie. Scrieţi ceea ce aţi dori voi înşivă să citiţi” zice autoarea.
Kerstin nu debordează de umor. E uşor amuzantă pe alocuri. Nu fascinează şi nu-ţi vine să o reciteşti. Titlul cărţii mi-a stârnit interesul, însă tema sinuciderii a fost făcută praf. Romanul se încadrează în categoria: „literatură de autobuz” (adică ceva ce aş citi numai în cazul în care nu am nici măcar un ziar la mine)
Personajul principal, Geri, trecută de 30 de ani e evident că vrea să sinucidă şi deşi tinde să îi iasă în mod spectaculos, nu mi se pare că a scrie unui ziar, a trimite n scrisori cu ceea ce nu ai fost în stare să spui – duc către ceva tare. Mai, mai că știam sfârșitul din primele pagini.
Dar, poate că nu sunt un cititor bun. Iată ce zic alții:
„Un roman spumos, inteligent, plin de umor, absolut fermecător! Scrisorile de adio ale eroinei sunt extrem de emoționante, dezarmant de sincere. Kerstin Gier a inventat mecanismul perfect de transformare a fiecărei catastrofe într-o mică binecuvântare.” Kolner Stadt-Anzeiger
„Unele cărți sunt ca o cutie de praline: pur și simplu uiți de toate și nu te mai poți opri!” Westdeutsche Allgemeine Zeitung 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Bianca Dobrescu

Licențiată în filosofie, Bianca este efervescentă în activitatea cotidiană și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011, s-a centrat pe comunicare și relații publice și este activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.