Biblioteca umbrelor

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 16.04.2011 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

Biblioteca umbrelor de Mikkel Birkegaard – plin de mister si suspans, invaluit intr-o atmosfera ce aminteste pe alocuri de abatia tenebroasa din Numele trandafirului, romanul vorbeste inainte de toate despre magia cartilor si despre forta de seductie a lecturii. Romanul lui Mikkel Birkegaard, una dintre marile surprize ale literaturii daneze contemporane, a devenit, la scurt timp de la lansare, bestseller national si a fost tradus pina in prezent in douazeci si una de limbi. Succesul acestuia la public i-a atras cumpararea drepturilor de ecranizare de catre renumita casa de productie Nordisk Film. Editia in limba romana, tradusa dupa originalul danez, de Gabriela Sauciuc, soseste miine din tipografie.

Plin de mister si suspans, invaluit intr-o atmosfera ce aminteste pe alocuri de abatia tenebroasa din Numele trandafirului, romanul Biblioteca umbrelor vorbeste inainte de toate despre magia cartilor si despre forta de seductie a lecturii. Ce se intimpla insa cind aceasta forta de seductie este folosita in scopuri malefice? Dupa moartea tatalui sau, Jon Campelli – un tinar avocat in plina ascensiune din Copenhaga – devine peste noapte proprietarul anticariatului Libri di Luca. Din acest moment se trezeste atras fara voie intr-o lume tainica, populata de societati si organizatii secrete infiintate inca din Antichitate, ai caror membri sunt inzestrati cu puterea exceptionala de-a influenta lectura altora si de-a da nastere unor povesti minunate, dar in acelasi timp de-a manipula pina la sinucidere si crima.

„Biblioteca umbrelor este un roman alert si incitant, o formula tematica inedita, o combinatie stralucitoare de Harry Potter, Indiana Jones si Codul lui Da Vinci.” (Danish Literary Magazine)

„O experienta care-ti da fiori, un roman in care ideea de conspiratie capata o alta dimensiune.” (Woman & Home)

Mikkel Birkegaard (n. 1968), una dintre marile surprize ale literaturii daneze contemporane, este de profesie programator si locuieste la Copenhaga. A debutat ca scriitor in anul 2007, cu romanul Biblioteca umbrelor (Libri di Luca), ce a devenit in scurt timp un bestseller national si a fost tradus pina in prezent in douazeci si una de limbi. Succesul acestuia la public i-a atras cumpararea drepturilor de ecranizare de catre renumita casa de productie Nordisk Film.
In 2009, i-a aparut al doilea roman, Peste cadavrul meu (Over mit lig), care va fi tradus in limba engleza si lansat in cursul anului 2011.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.