FER

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 28.11.2009 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

AER + UER = FER
cam asta ar fi acronimarea sentimentelor de implinire federative ale celor doua asociatii.

Asociatia Editorilor din Romania si Uniunea Editorilor din Romania anunta infiintarea Federatiei Editurilor din Romania, o formatiune bicefala (prezidata de presedintii celor doua forumuri – AER si UER) care are ca scop atragerea resurse financiare si procente din PIB. Astea s-au dedus din discutiile avute pe 26 nov. la conferinta de presa anosta si pesimista, marcata de oftari lungi si priviri in pamant. Dezolant!

Singurul optimism, evadat din emotiile unei asocieri mai mult de nevoi si scopuri comune, a fost accesul la programul care va prezenta situatia cartilor disponibile. Pentru ca toate informatiile sunt trimise de catre edituri iar acestea vor fi stocate si arhivate, accesul va fi destul de usor si rapid.
Obiectivele FER sunt promovarea unor masuri (si legislative), elaborari de strategii comune, pe plan national, cu privire la cultura literara, infiintarea de evenimente culturar-literare cu premii nationale si altele.

Asociatia Editorilor din România (AER) fost fondata în 1991 si este principala asociatie profesionala a editorilor de carte din România, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural. Scopul Asociatiei Editorilor din România îl constituie reprezentarea si apararea intereselor editorilor de carte din România în fata institutiilor legislative, a puterilor publice, a organizatiilor si a asociatiilor non-guvernamentale, a marelui public promovarea valorilor reale ale culturii si spiritualitatii românesti prin participarea activa la redimensionarea raporturilor dintre actul de cultura si publicul caruia acesta îi este adresat.

Uniunea Editorilor din România (UER) este noua denumire a Asociatiei Editurilor cu Profil Pedagogic si Cultural (AEPC). Uniunea Editorilor din România (UER) este cea mai importanta asociatie patronala si profesionala a editorilor din România, care desfasoara numeroase programe, mai ales în domeniul educational si cultural. Ea reuneste importanti editori si difuzori de cultura scrisa, care produc si comercializeaza carte scolara si universitara, literatura româna si universala, carte pentru copii, lucrari pentru orizontul educational si cultural, carte de învatatura adresata tuturor vârstelor.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.