Informare, educație, cultură. Dezbatere la Gaudeamus 2015

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 20.11.2015 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , , , , , , , , , , , .

Ne confruntam în continuu în ultimii ani cu sintagma “criză de comunicare”, niciuna însă nu s-a comparat cu aceasta pe care o traversam acum. Goana dupa audiență și nevoia de senzațional a instituțiilor media alături de cultivarea spiritului usor morbid al nației române au transformat drama de la Colectiv într-un show mediatic fără menajamente, într-o campanie grosolană de manipulare și intoxicare. Din pacate, au fost si victime. Familiile și răniții au fost victimele lipsei de etică a jurnalistilor, a lipsei de profesionalism a comunicatorilor și a lipsei in general a coordonarii din punct de vedere comunicațional și a lipsei purtătorilor de cuvânt. Printr-o coincidență tragică, la două săptămâni de la evenimentele de la Colectiv, au avut loc atentatele de la Paris, iar publicul a avut ocazia sa compare conduita presei românesti cu cea a jurnliștilor francezi intr-un moment similar. Școala Superioară de Comunicare și Televiziune, www.ssctv.ro, o instituție de învățământ specializată în media și comunicare, lansează pe această cale, o invitație tuturor actorilor de pe piața de comunicare să participe la dezbaterea cu tema: “Unde se oprește nevoia de informare?” organizată la targul Gaudeamus, Romexpo, vineri, 20 NOIEMBRIE, la sala Mircea Sântimbreanu, nivelul 7.70, camera 341, la ora 11.00. Obiectivul întâlnirii este de a redeschide dezbaterea legată de raspunsul media la nevoia de informare a publicului.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul unei ore și va beneficia de participarea invitaților noștri speciali: Oana Dobre-Dimofte, Iolanda Stăniloiu, Oreste Teodorescu, Mihai Melinescu, Camelia Spătaru.

SSCTv are stand expozițional la Targul Gaudeamus in imediata apropiere a sălii de conferință, unde se vor face înscrieri și testare video pentru prezentatori și reporteri tv. Pe tot parcursul târgului, lectorii și invitații SSCTv vor discuta cu toți cei interesați de zona de comunicare și media. Standul nr. 340, nivel 7.70, in zona Bursa Educației.

dezbatere gaudeamus

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.