Gaudeamus 2015 – Crime Scene Press

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 18.11.2015 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , , , , , .

Crime Scene Press are plăcere să vă invite pe 21 noiembrie 2015, orele 17.00 la GAUDEAMUS la lansarea  „Martirele de la Magdalen” de Ken Bruen

ken bruen2

Dr. Ken Bruen, născut în Galway în 1951, a studiat la Gormanston College și Trinity College din Dublin, unde a obținut doctoratul. A călătorit în toată lumea, fiind profesor de engleză în America de Sud (deținut, la un moment dat, într-o închisoare din Brazilia), dar și paznic la World Trade Center. Deja renumit în Marea Britanie și Irlanda, Bruen este pe cale să cucerească admirația Americii. ”Bruen este original, amuzant într-un mod macabru și teribil de irlandez. Aștept cu nerăbdare viitoarele aventuri ale lui Jack Taylor.” (Patrick Anderson în Washington Post despre ”The Guards”, primul roman din seria Jack Taylor).

“Fata stătea în genunchi și lustruia podeaua. Era îmbrăcată într-o salopetă decolorată, fără formă. Șorțul imaculat pe care-l purta era semnul spălătoriei în care era întemințată. De trei ore se străduia să dea luciu podelei. Știa că nu va termina până când nu-și va vedea chipul reflectat în ea. Simțea amintirea copilului la care fusese nevoită să renunțe ca pe o rană în suflet care-i ardea rugăciunile pe care încerca să le rostească.
O cuprinse un val de amețeală și se aplecă înainte. Își tamponă fruntea cu o cârpă de sub mânecă. Auzi pași și zgomot de tocuri pe podeaua de lemn. Se apropia o călugăriță. Vocea o plesni ca un bici.”

prezentare carte

Jack Taylor. Un fost polițist irlandez. Problemele pe care le-a avut cu alcoolul și cu drogurile l-au scos pe tușă. Și totuși, din când în când, se apelează la el pentru a rezolva cazuri încâlcite în care, uneori, autoritățile n-au cum să se implice sau sunt evitate.

De data aceasta trebuie să-și achite o datorie. Și nu față de oricine, ci către cel mai de temut gangster din Galway. Se aștepta la orice, dar nu ca Bill Cassell să-i ceară să o găsească pe femeia care,
cu mult timp în urmă, o ajutase pe mama lui să supraviețuiască infernului de la Magdalen, o spălătorie devenită închisoare pentru tinerele femei considerate păcătoase. Nimic mai simplu, cel puțin în aparență. Cu flerul său proverbial, Jack ajunge la concluzii neașteptate: persoana pe care o căuta și motivele pentru care o făcea nu erau nici pe departe ceea ce păreau.

E un profesionist pur sânge. Un nonconformist. Acționează fără să-i pese de reguli și de primejdii. Își bate joc tot timpul de cei care îi ies în cale. Nu se iartă nici pe el însuși. Un investigator cinic și, totuși, înfiorat de suferințele lumii în care trăiește. În Martirele din Magdalen Jack se confruntă cu întâmplări teribile. Iese învingător, dar rămâne cufundat în aceeași mare de amărăciune. Îi scoate pe alții la liman, dar pentru el nu există salvare.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.