„MAZL-TOV …AND JUSTICE FOR ALL!”

Mazl-Tov-and-Justice-for-All

Râsul?! Dar râsul este sănătate curată, prescris de orice medic bun! Șalom Alehem

Piesă de : MAZL-TOV… AND JUSTICE FOR ALL
Genul:
Adresă: Sala nouă a Teatrului Evreiesc (strada Sf.Vineri, nr11)
Durata: 1h și.

Oameni buni, mărturisesc că-s un om stresat, și nu știu dacă totul se datorează problemelor închipuite, a faptului că depresia e cea mai în vogă secolul ăsta (pur și simplu m-a lovit și pe mine fiindcă am văzut la alții și am zis să încerc, să văd dacă-mi șade mai bine, de unde și bretonul cu care sperii vecinii de alături, ideal e de sărbători).
Cel mai rău când ești prins în atâtea nu-i faptul că nu iese nimic bun, ci momentele în care-ți vine să râzi de râsul tău și-o dai în altele. Pe fugă, cum fac mai totul din ultimul timp, am ajuns resemnată că n-o mai prind (fiindcă atunci când ți se arde încărcătorul laptopului, ți se duce și sistemul de operare, nu prinzi nici metroul, nu o faci nici pe aia nici pe cealaltă) la piesa „MAZL-TOV… AND JUSTICE FOR ALL!”. Terapie, nu alta.

Cântecele tradiționale răsună-n noua sală, decorul, actorii ce mai… totul te fascinează. Intri într-o altă realitate, una călduroasă, nici nu ți-ai ocupat locul bine că ești invitat la dans și dansezi fără să-ți pese dacă ai habar ori ba. Și uiți de tine. Fără să vrei râzi. Continui să râzi. Nici nu vrei să te întorci la viața de zi cu zi. Mai dese astfel de pauze, că fac bine și la inimă (oricât de rece ar fi). „Râsul e cel mai sigur examen al sufletului omenesc, niciodată firea omului nu se dezvăluie mai deplin ca atunci când râde” scria Dostoievski. Așa că nu stați pe gânduri. Evadați din cotidian, râdeți!

În regia lui Andrei Munteanu, ți se prezintă, pe rând, fiecare pozând drept altcineva: Leonie Waldman-Eliad, Mihai Ciucă, Roxana Guttman, Nicolae Călugăriţa, Geni Brenda, Nicolae Botezatu, Arabela Neazi, Veaceslav Grosu, Dorina Păunescu, Cătălin Stelian, , Cabiria Morgenstern.

.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Bianca Dobrescu

Avatar
Studiază filosofia, scrie poezie, este efervescentă și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011 este și activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.