FNT 2014 – A început!

A 24-a ediţie a Festivalului Naţional de debutează oficial în această seară – o ediţie a deschiderii lumii teatrului către noi spaţii concrete şi virtuale de manifestare, către noi prietenii, către noi idei.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 21:30, în foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Va fi un eveniment de înaltă ţinută (în ţinută de gală), la care vor fi prezente importante personalităţi ale lumii culturale autohtone şi internaţionale.

Vom fi cu toţii alături de un mare creator al scenei româneşti, Doina Levintza, la Vernisajul Expoziţiei Costumul de – de la schiţă la miracol. Cu o carieră fascinantă ce se împarte armonios pe vasta plajă a scenografiei de teatru, de film, de televiziune, precum şi pe scena modei, neobosita artistă a semnat concepţia scenică a unor spectacole create de unii dintre cei mai mari regizori de teatru români: Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, György Harag, Andrei Şerban, Cornel Todea, Mihai Măniuţiu. Această expoziţie încearcă să evoce traseul remarcabil petrecut sub aripa imaginaţiei, de la idee – la schiţă, pentru a se materializa, în final, în fabulosul costum de teatru. O retrospectivă necesară, cu care Festivalul Naţional de Teatru îşi deschide larg porţile spre lumea concret-magică a teatrului.

Urmează zece zile de sărbătoare, în care artişti din întreaga ţară şi din străinătate vor aduce bucurie pe scenele bucureştene şi în toate locurile de întâlnire pe care Festivalul le-a creat, pentru a împărtăşi emoţia legată de arta teatrului – în cât mai variate şi rafinate moduri de percepere, de cunoaştere, de comunicare.

fnt-2014

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Alexandra Mihalcea
Colaborator SB

Din 1991 a publicat poezie, proză scurtă şi articole în diverse reviste din ţară şi din străinătate şi pe site-uri literare. A debutat în anul 2006, cu volumul de poezie „Eva, Anno Domini 2005” (Curtea Veche Publishing) şi este prezentă în antologia „Ultima generaţie. Primul val” (Editura Muzeul Literaturii Române, 2005). Iubește chitara și pictează.

Număr articole publicate : 21