SB-2711-RPC

Revista presei culturale este şi astăzi diversă – o carte nouă, o expoziţie eveniment, Tiger Lillies la Bucureşti, invitaţii la cel mai recent film cu Jude Law şi un regal cu Horaţiu Mălăele, în decembrie.

 

Pe semnebune.ro, Maria Ghegu face o recenzie a celui mai recent al lui Marin Mălaicu-Hondrari, Lunetistul. „Lunetistul este un amalgam de poveşti şi amintiri care se întind pe un amplu spaţiu geografic, multicultural pornind din Bistriţa şi ajungând în Spania, Santiago de Chile, Grecia, Viena. Romanul îi surprinde, în diferite etape ale existenţei lor, pe Constantin şi Cristina, doi foşti iubiţi din Bistriţa, ale căror vieţi cu un parcurs aproape neverosimil îi poartă în diverse locuri. Cristina este fiica unor măcelari, pasionată de literatură. Viaţa acesteia capătă o nouă turnură în momentul în care în oraş se mută o familie de oameni de afaceri străini şi se căsătoreşte cu Jim, fiul acestora. Se transformă într-o femeie bogată, captivă într-o existenţă ce se dovedeşte a fi departe de idealul ei şi se refugiază în alcool, literatură, nostalgii şi un jurnal literaturizat, adresat iubitului din adolescenţă”, citim pe semnebune.ro, unde impresiile despre această carte continuă cu multe detalii, care s-ar putea să vă convingă să o citiţi.

**

La Muzeul Naţional de Istorie se deschide mâine o expoziţie mai puţin obişnuită, la care şi-au adus contribuţia mai multe muzee din sud-estul Europei, aflăm de pe hotnews.ro. „In 28 noiembrie la Muzeul National de Istorie se va deschide o mare expozitie la care au contribuit 14 muzee din sud-estul Europei pentru a crea o imagine despre cum s-a modernizat regiunea intre 1789 si 1920. La evenimentul „Imagining The Balkans” fiecare muzeu a venit cu zece exponate reprezentative, iar expozitia este deschisa pana in aprilie 2014. (…) Muzeul National de Istorie a Romaniei a selectat pentru aceasta expozitie internationala gravura reprezentand prima Adunare Obsteasca a Tarii Romanesti, dupa instituirea Regulamentului Organic, un bilet de eliberare a sclavilor tigani din 1848, pictura lui C. Rosenthal – Romania revolutionara, harta Daciei a lui August Treboniu Laurian, portretele principelui Moldovei, Mihail Sturdza si al lui Alexandru Ioan Cuza, gravura reprezentand Adunarea Ad-Hoc a Tarii Romanesti, o copie a Coroanei de Otel, o litografie reprezentand Serbarile Incoronarii din 1881, fotografii reprezentand imagini ale sistemului educativ din sec. XIX si macheta unei locomotive”, citim pe hotnews.ro.

**

Fanii Tiger Lillies ar trebui să îşi facă rezervare în Club Control, pentru sâmbătă seara, dacă vor să îi vadă live, după cum aflăm de pe postmodern.ro. „Martyn Jacques, Mike Pickering și Adrian Stout profesează un rock experimental cu accente de cabaret, vodevil și teatru de stradă, simțindu-se confortabil printre referințele complicate: prostituția, opiumul, un fel de magie macabră și influențe punk. Flori de mucigai, flori ale răului…muzica celor de la The Tiger Lillies nu este pentru urechile sensibile”, citim pe postmodern.ro. Concertul începe la ora 21, iar biletul costă 60 de lei.

**

Cei care vor să vadă cel mai recent film în care joacă Jude Law pot câştiga două invitaţii la cinema, de pe ziarulmetropolis.ro. Este vorba despre Dom Hemingway,  iar invitaţiile respective sunt valabile începând din 29 noiembrie, timp de două săptămâni. „După ce a stat 12 ani la închisoare pentru că nu a vrut să-şi toarne complicii, faimosul spărăgător de seifuri Dom Hemingway (Jude Law) e înapoi pe străzile Londrei, pentru a-şi lua ce i se cuvine… şi încă ceva în plus! Dom Hemingway pornește la drum împreună cu tovarășul său cel mai bun, Dickie (Richard E. Grant), îi face o vizită fostul său șef interlop, dl. Fontaine (Demian Bichir), care acum locuiește în sudul Franței, pentru a-și revendica recompensa. Dar, după ce trece printr-un accident de mașină și întâlnește o femeie fatală, interpretată de Mădălina Ghenea, Dom își dă seama că prioritatea lui este să reia legătura cu fiica lui, Evelyn (Emilia Clarke), pe care nu a mai văzut-o de prea mult timp. Însă Dom va face ce știe el mai bine: să dea peste cap viețile tuturor celor din jurul său…”, citim în prezentarea de pe ziarulmetropolis.ro, unde găsiţi şi condiţiile în care se pot câştiga invitaţiile.

**

Dacă doriţi să îl revedeţi pe Horaţiu Mălăele într-un spectacol care s-a bucurat de mare succes, cumpăraţi din timp bilete pentru 16 decembrie, când pe scena Palatului Naţional al Copiilor se va juca din nou Cafeneaua, după cum aflăm de pe 4arte.ro. „Reprezentatia, a carei premiera a avut loc in 1997 are statutul de spectacol record, atat sub aspectul longevitatii, cat si in ceea ce priveste popularitatea. Horatiu Malaele, Emilia Popescu si Dana Dogaru, trei nume foarte iubite ale scenei romanesti, ofera un regal actoricesc in aceasta comedie in care rasul imprumuta gustul sarat al lacrimilor, iar fragilitatea si caracterul efemer al existentei umane se dezvaluie, pas cu pas, pana la deznodamantul inundat de aplauze”, mai citim pe 4arte.ro.

 

Recomandările culturale se opresc aici, sperăm că printre ele aţi regăsit cel puţin o tentaţie şi vă aşteptăm mâine dimineaţă, pe semnebune.ro şi la SportTotal FM.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.983 de abonați.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.