SB-2510-RPC

Recomandările noastre culturale de astăzi sunt diverse, despre cărţi, film, muzici, gesturi umane, poveşti frumoase.

 
Iubitorii de cărţi pot să îşi pregătească lista de cumpărături pentru săptămâna viitoare, când va avea loc o nouă ediţie a Kilipirim, Târg de carte cu discount, aflăm de pe semnebune.ro. „Organizat în cadrul Galeriei Dalles, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013, zilnic între 10.00 şi 20.00, KILIPIRIM reprezintă o ocazie unică pentru iubitorii de carte din Bucureşti de a achiziţiona cărţi cu reduceri substanţiale din oferta celor mai importante edituri autohtone. (…) Fiecare expozant practică, la Kilipirim, reduceri substanţiale de preţuri: cele mai noi titluri pot fi cumpărate cu un discount de 10%, iar titlurile mai vechi din ofertă ajung la reduceri de până la 70%. (…) Pe parcursul celor cinci zile de Kilipirim, organizatorii le propun cititorilor o serie de evenimente dedicate atât copiilor, adolescenţilor, cât şi cititorilor cu experienţă, toate aflate sub motto-ul ‘vintage / oldies, but goldies’„, citim pe semnebune.ro.

**

Despre un film care va avea premiera în cinematografele româneşti în curând, aflăm de pe postmodern.ro. „The Dark World este cea de-a doua parte a poveștii zeului Thor, interpretat de actorul Chris Hemsworth (Star Trek, The Avengers). Natalie Portman, Anthony Hopkins, Tom Hiddelstone, Stellan Skarsgard și Idris Elba completează distribuția filmului. Thor se luptă să salveze Pământul, dar și Cele Nouă Regate de un inamic misterios, mai bătrân decât Universul însuși. Astfel, o rasă primitivă, condusă de Malekith intenționează să cufunde Universul, din nou, în întuneric”, citim pe postmodern.ro. Cine va învinge o să aflaţi dacă veţi merge la film, pentru că va rula pe marile ecrane de la noi începând cu 8 noiembrie.

**

Dacă sunteţi iubitori de muzică veche sau dacă vreţi să descoperiţi acest gen, vă spunem că peste câteva zile va începe Baroque Week 2013, după cum aflăm de pe liternet.ro. „Centrul de Muzică Veche, aflat sub egida Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, în parteneriat cu Academia Barocă Europeană Ambronay, organizează în perioada 27 octombrie – 2 noiembrie 2013 a doua ediţie a festivalului Baroque Week. Invitatul special al manifestării este ansamblul de muzică veche L’Aura Rilucente. Concertele vor fi găzduite în spaţii cunoscute publicului meloman bucureştean: Biserica Luterană, Hanul lui Manuc, Catedrala Sf. Iosif, Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Intrarea este liberă”, citim pe liternet.ro, unde găsiţi şi programul detaliat pe zile.

**

Sâmbătă după-amiază aveţi posibilitatea să îmbinaţi plăcerea unor manifestări culturale cu cea a unei fapte bune, după cum scriu cei de la ziarulmetropolis.ro. „Evenimentul „Cufărul cu zâmbete – Fii special pentru un copil special“ are loc sâmbătă, 26 octombrie, între orele 12.00 şi 19.00, în cafeneaua (str. Lipscani nr. 43, Pasajul Șelari) și include spectacolul . Cufărul cu zâmbete este singurul eveniment artistico-educativ dedicat strângerii de lucruri pentru copiii aflați în grija Centrului de consiliere și asistență pentru persoane cu autism din orașul Buzău. (…) Programul evenimentului Cufărul cu zâmbete – Fii special pentru un copil special este următorul: între orele 12.00-16.00 pisicile străzii, Streetcats, s-au gătit special pentru atelierul de joacă. Ulterior, între orele 16.00-17.30, spectatorii vor asista la întâlnirea culturală dintre bucătărie şi teatru prin vizionarea spectacolului „ – cu actorii Istvan Teglas, Valentina Popa şi Vitalie Bichir. Chutney este singura piesă de teatru în care actorii gătesc şi joacă în acelaşi timp”, citim pe ziarulmetropolis.ro, unde găsiţi şi alte detalii despre acest eveniment artistic şi caritabil, în acelaşi timp.

**

Pe site-ul decatorevista.ro am găsit o poveste frumoasă, despre Silviu Munteanu, un bucureştean care lucrează la un documentar despre Boema din Balta Albă. „Într-o zi prin toamna lui 2012, Munteanu era singur acasă și s-a întâmplat să reasculte albumul București pe care cei de la Partizan l-au scos în 2003. Albumul, care conține piese ca M-am născut în București, I.O.R și Sălăjan, Sălăjan, i se pare „unul dintre cele mai bune scoase vreodată pe piață”. Munteanu știa că Artan locuiește în apropiere și, în joacă, a început să facă o listă cu muzicieni care stau în cartier cu el. A început să discute cu prietenii despre asta, iar ei i-au tot adăugat la listă. De la Marius Țeicu, care stă la trei blocuri distanță de el, la Nelu Dumitrescu de la Iris, la saxofonistul Mihai Iordache, la Sișu, cu care a fost coleg de școală la 92, și la o mulțime de trupe de care nu știe nimeni, în afara celor din cartier. S-a gândit că cel mai bine ar putea explora subiectul într-un documentar”, citim pe site-ul decatorevista.ro, într-un reportaj care chiar merită citit integral. Poate că îi şi ajutaţi pe băieţii care lucrează la acest film, întrucât sunt în căutare de fonduri, pentru a reuşi să-l finalizeze până în primăvară.

 

Vă lăsăm să alegeţi, să vă bucuraţi de weekend şi vom reveni, online şi în eter, cu alte lucruri frumoase, luni dimineaţă.

 

SPT FM
SPT FM

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.