SB-2011-RPC

Un de film inedit, un scriitor finlandez la Bucureşti, invitaţii la teatru, o nouă colecţie editorială şi un festin rock înainte de Crăciun – sunt recomandările culturale cu care încercăm să vă tentăm astăzi.

 

„Aflat la a doua ediție, Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film va avea loc în perioada 22-24 noiembrie la Cinema Studio, la inițiativa criticului de film Irina-Margareta Nistor. El se inspiră după European Psychoanalytic Film Festival,  care se desfășoară o dată la doi ani la Londra, sub egida regizorului Bernardo Bertolucci. Festivalul va fi deschis de filmul Seduced and Abandoned, proiectat în premieră în România. Regizorul James Toback explorează o de teme interconectate: cinema, glamour, bani și moarte. În film apar intervenții ale regizorilor Bertolucci, Coppola, Polanski sau Scorsese, dar și ale actorilor Ryan Gosling sau Diane Kruger”, aflăm de pe postmodern.ro. Festivalul are și o secțiune de scurtmetraje, atât românești, cât și internaționale. Pe postmodern.ro găsiți și programul festivalului pe zile.

**

De pe hotnews.ro reținem recenzia unui roman polițist noir scris de finlandezul Antti Tuomainen, pe care îl puteți întâlni și la Târgul de Gaudeamus, în 23 noiembrie, deoarece invitatul de onoare al ediţiei 2013 a Targului de Gaudeamus este Grupul ţărilor nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia. Romanul prezentat pe hotnews.ro este Tămăduitorul. „In fiecare zi ploua torential in Helsinki. Orasul e invadat de refugiati fugind de epidemii, razboaie si inundatii. Prevesterile sumbre privind o schimbare drastica a climei s-au adeverit, catastrofa s-a produs si toata lumea se indreapta spre nord. Sudul Europei a devenit de nelocuit. Asia si America sunt cuprinse de razboaie. Civilizatia se prabuseste pretutindeni. Helsinki, locul unde se petrece actiunea romanului, este un oras in care politia nu mai face fata haosului, apar in schimb ca ciupercile firmele de paza si protectie. Acesta este decorul distopic in care se petrece actiunea romanului politist Tamaduitorul, scris de Antti Tuomainen, un scriitor nordic foarte apreciat”, citim pe hotnews.ro, unde găsiți și un interviu cu el.

**

Teatrul Metropolis din Bucureşti, condus de George Ivaşcu, a împlinit pe 1 noiembrie şase ani de existenţă. Pentru a marca sărbătoarea pe care o traversează, Teatrul Metropolis îi va premia pe spectatorii săi cu 6 invitaţii duble, la mai multe spectacole din repertoriul curent, pe tot parcursul lunii noiembrie. Instituţia vă invită, miercuri, 20 noiembrie, la „Spitalul comunal“!”, scriu cei de la ziarulmetropolis.ro. Tot de acolo aflați ce trebuie să faceți pentru a câștiga aceste invitații, precum și detalii despre spectacolul din această seară. Câștigătorii vor primi invitațiile la intrare, cu 15 minute de începerea spectacolului, mai aflăm de pe ziarulmetropolis.ro.

**

De pe semnebune.ro aflăm că Editura Polirom a lansat, zilele trecute, o nouă colecţie – Biblioteca Memoria. Jurnale, autobiografii, amintiri, un proiect inedit ce răspunde interesului constant al cititorilor pentru memorialistică. „„Biblioteca Memoria” reuneşte jurnale, memorii şi autobiografii de ieri şi de azi, cărţi rare redate publicului după multă vreme, cărţi consacrate, care şi-au cîştigat deja o faimă binemeritată, ori texte inedite. Volumele seriei constituie totodată un necesar recurs la istorie, reunind portretele personalităţilor şi cronica evenimentelor din diferite epoci, pe care le redau din perspective multiple. Astfel, „Biblioteca Memoria” promite să readucă în atenţia cititorilor literatura confesivă de cea mai bună calitate şi mărturiile despre o lume românească în evoluţie şi constantele ei pe parcursul mai multor secole”, citim pe semnebune.ro. Noua colecţie este inaugurată de volumul Amintiri de la Junimea din Iaşi, de George Panu.

**

În 15 şi 16 decembrie, în The Silver Curch, va avea loc Christmas Rock Fest, aflăm de pe 4arte.ro. „Trupa Cargo va oferi un recital special in data de 15 decembrie 2013, avand in deschidere trupele Pseudonoise (alternative metal) si Stone Light (melodic heavy metal), in timp ce pe 16 decembrie pe scena din Silver Church vor urca Trooper si cunoscutul tobosar Mike Terrana, alaturi de formatia lui. Evenimentul se anunta a fi cea mai tare petrecere de sfarsit de an, iar cei prezenti vor avea parte de numeroase surprize din partea organizatorilor. In spiritul lui Moș Craciun, toti detinatorii de bilet vor primi un cadou special cu semnaturi originale. In plus, cei care isi doresc sa petreaca o noapte rock pe cinste trebuie sa se grabeasca in achizitionarea biletului deoarece primele 200 de bilete sau abonamente cumparate vor intra intr-o tragere la sorti pentru un meet and greet cu Mike Terrana si Trooper”, mai citim pe 4arte.ro, de unde puteţi afla unde se vând biletele pentru acest eveniment.

 

Revista presei culturale se opreşte aici şi revine mâine dimineaţă, pentru o nouă de noutăţi din lumea artelor.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.