SB-2008-RPC

Acest articol a fost publicat de Dorina Tătăran pe 20.08.2013 în rubrica Mondolit și are asociate următoarele etichete: .

Terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu, de pe Calea Victoriei, va găzdui joi, 22 august, o nouă întâlnire cu publicul, întâlnire care face parte din seria evenimentelor culturale intitulată Joia linguriţelor. De data aceasta, subiectul îl va constitui legătura dintre literatură şi… vin. Întâlnirea va începe la ora 19, iar invitatul acestei ediţii este Dan C. Mihăilescu, aflăm de pe site-ul editurii, humanitas.ro. „Există o legătură filială între vin şi scriitură, ambele au în comun libertatea, visarea, comuniunea”, citim în prezentarea evenimentului de joi, de pe site-ul editurii Humanitas.

**

Miercuri, 21 august, de la ora 20, în GrădinAcuarela va avea loc „în premieră un moment muzical special în Grădina de vară: HAWA. Inițiat de Ghassan Bouz împreună cu Sorin Romanescu și Mihai Iordache, Hawa este o fuziune de instrumente muzicale: bendir, darbuka, congas cu chitară, chitară bariton, Moog Guitar și saxofoane, fluiere, flaut de bambus”, citim pe feeder.ro. Aşadar, dacă sunteţi în căutare de ceva original, faceţi-vă rezervare la acest recital care se anunţă deosebit. „Hawa, noul trio iniţiat de percuţionistul libanez Ghassan Bouz, creează spaţii sonore definite de interacţiunea liberă a tobelor cu chitarele lui Sorin Romanescu şi cu instrumentele de suflat ale lui Mihai Iordache”, mai citim pe feeder.ro.

**

Cum puteţi să câştigaţi un pachet cu cărţi premiate în anii trecuţi la concursul de debut Max Blecher – Herg Benet aflaţi de pe semnebune.ro. Tot ce trebuie să faceţi este să răspundeţi la o întrebare, pe care o găsiţi, după cum spuneam, pe semnebune.ro, unde găsiţi toate detaliile acestui concurs. Nu este nimic complicat şi aveţi posibilitatea să obţineţi astfel câteva cărţi apreciate ale unor tineri scriitori români care au debutat prin intermediul Casei de editură Max Blecher şi al Editurii Herg Benet. În acelaşi material se găsesc şi condiţiile de participare la amintitul concurs de debut literar, aşa că… în cazul în care aveţi astfel de înclinaţii artistice, poate că veţi decide să şi participaţi.

**

Pe yorick.ro găsim un editorial cu titlul De ce nu e loc de teatru la TV sau de ce Cultura nu e Monden, în care Monica Andronescu încearcă să explice diferenţa dintre artiştii adevăraţi şi vedetele care se perindă prin diverse studiouri ale televiziunilor. „Nu e loc pentru teatru la televizor – au avut unii grijă să desfiinţeze şi TVR Cultural şi, iată, a trecut un an şi nimeni nu s-a revoltat cu adevărat, că se poate trăi fără, nu-i aşa – nu e loc decât dacă e de proastă calitate şi cât mai gros, că altfel nu râde publicul. Iar când publicul vine apoi la teatru, dacă nu găseşte pe scenă măcar ceva care să-i amintească de distracţia aia „adevărată” cu care e obişnuit, nu gustă cu adevărat”, citim în articolul de pe yorick.ro, pe care vă îndemnăm să-l lecturaţi integral.

**

Cronica de film o citim azi pe 4arte.ro. Este vorba despre Elysium, un SF care îi are pe Matt Damon şi pe Jodie Foster în rolurile principale. „Pe staţia orbitală Elysium, bogaţii duc vieţi ideale, fără boli şi suferinţe, în timp ce pe Pământ, defavorizaţii trăiesc în mizerie, muncesc până la epuizare şi visează să ajungă şi ei într-o zi acolo sus”, citim în recomandarea de pe 4arte.ro. Mai departe este citat regizorul filmului, care a declarat: “Mă preocupă foarte mult problema discrepanţelor dintre ţările extrem de bogate şi cele foarte sărace şi modul în care acestea influenţează fenomenul emigraţiei la nivel mondial. Cred că, dacă vom continua pe drumul acesta, lumea va semăna din ce în ce mai mult cu cea din Elysium.”

 

banner-revista-presei-SPT

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă, dar (încă) se ferește să publice. Iubește cafeaua și florile.