SB-1309-RPC

De pe semnebune.ro recomandăm interviul pe care Arnoux i l-a luat scriitorului Liviu Drugă, care „este o apariție relativ nouă în literatura română contemporană. Cu un background de regizor și scenarist, prozatorul surprinde prin volumul Ceasornicarul dansator – povestiri aberantastice (Tracus Arte 2013). Autorul ia la puricat tot ceea ce înseamnă senzațional în spațiul public românesc, dându-i o notă aberant-paradoxală”, aflăm de pe semnebune.ro. Printre altele, în amintitul interviu, ni se explică şi ce înseamnă aberantastic: „Aberantastic (aberant + fantastic), propunerea mea, vine către cei care vor mai multă fantezie, imprevizibil, ludic, asocieri inedite, intersectarea de regnuri, dispariţia tiparelor într-o o poveste care, oricât ar părea de imposibil, are o coerenţă, o structură dezvăluită în cele din urmă, deschisă multimplelor interpretări”, spune Liviu Drugă în interviul respectiv.

**

Despre un concert care va avea loc în 26 septembrie la Hard Rock Cafe aflăm de pe bigcitylife.ro. „Fanii Viţa de Vie vor fi surprinşi să îşi regăsească favoriţii într-o ipostază artistică unică. Obişnuiţi cu concertele lor dinamice şi pline de energie, care au devenit în timp trademark-ul Viţa de Vie, vor descoperi de data aceasta o cu totul altă stare. Pornind de la clasicul ”Unplugged”, Acustic înseamnă cele mai bune melodii Viţa de Vie, strânse în decursul celor 16 ani de existenţă, reorchestrate într-o manieră neobişnuită, mergând uneori până la clasic, jazz, sau bossanova. Cine şi-ar fi imaginat vreodată că Basul şi cu toba mare poate ”să stea în picioare” şi să sune atât de bine în varianta Swing?”, citim pe bigcitylife.ro, unde găsiţi şi alte detalii.

**

Despre un nou film românesc, pe care îl putei căuta în cinematografe începând de astăzi, citim pe ziarulmetropolis.ro. „„Love Building”, debutul în lungmetraj al Iuliei Rugină, este o de public despre ipostazele relaţiei de cuplu. Un film lipsit de profunzime, care păstrează însă distanţa regulamentară faţă de prostul-gust. Psihoterapia de cuplu într-o tabără de vacanţă pentru diverse tipuri de perechi, dintre care două de lesbiene şi una formată dintr-un actor şi o actriţă de filme porno, este un subiect suficient de occidental pentru ca „Love Building” să nu poată fi ancorat exclusiv în context românesc (în ciuda celor câteva poante pentru autohtoni, cum ar fi trimiterile la Cristi Puiu sau Vama Veche). Asta nu înseamnă că debutul în lungmetraj al Iuliei Rugină, o comercială cu ceva alunecări dramatice de suprafaţă, ar avea şanse prea mari să impresioneze un public străin sătul de meandre sentimentale tratate în cheie comic-romantică”, mai citim pe ziarulmetropolis.ro, unde se poate vedea şi trailerul.

**

Cum vremea încă ne permite să petrecem serile în aer liber, şi pentru acest weekend sunt anunţate în Bucureşti diverse concerte sau recitaluri de diverse genuri. „Sâmbătă, 14 septembrie, orele 20:00, GrădinAcuarela vă provoacă la un show electro jazz cu influenţe pop, raggae şi dub cu o artistă internaţională, faimoasa cântăreaţă italiancă MILA, alături de Paolo Profeti – sax şi Sorin Romanescu – chitară”, citim pe feeder.ro. Pe acelaşi site găsiţi detalii despre cei trei artişti şi despre proiectul Jazz du Jardin, care găzduieşte şi acest concert.

**

De pe muzeultaranuluiroman.ro aflăm că astăzi, de la ora 18, la Librăria Cărtureşti MNŢR are loc o lansare de carte. Va fi prezentat publicului volumul Sfârşit de lumi, al scriitorului şi fostului deţinut politic Dan Lucinescu. „Sfârşit de lumi este o carte ce prezintă evenimentele dramatice care s-au petrecut după ocuparea României de către , odată cu data de 23 august 1944. Autorul încearcă să facă înţeleasă tragedia unor generaţii, victime ale regimului comunist care a urmat celui de al doilea război mondial în estul Europei”, citim în prezentarea de pe muzeultaranuluiroman.ro.

 

banner-revista-presei-SPT

 

Lasă un semn

Comentariu

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.