SB-1308-RPC

Până în 18 august, inclusiv, pe terasa clubului Fabrica puteţi participa la ADfel, festivalul de publicitate neconvențională, care se află la a opta ediţie. „Ce se întâmplă acolo se numește branded entertainment, adică activități care vorbesc despre brand și sunt deosebit de distractive. O să vă placă și dacă nu sunteți pasionați de publicitate”, citim pe revistadepovestiri.ro. Printre altele, acolo se poate vedea şi o nouă ediţie a parodiilor la reclame, precum şi unele dintre cele mai premiate reclame neconvenţionale din întreaga lume. Manifestările încep în fiecare seară de la ora 18, iar intrarea este liberă, mai aflăm de pe revistadepovestiri.ro.

**

Sâmbătă, 24 august, va avea loc Promenada Operei, o manifestare devenită deja tradiţională, care constă într-o seară de muzică clasică în aer liber. Locul unde se va întâmpla este esplanada Operei Naţionale Bucureşti (partea dinspre Bulevardul Kogălniceanu), începând cu ora 20.30. „Spre deosebire de ediţiile trecute, evenimentul din acest an se va constitui ca avanpremieră a viitoarei stagiuni a instituţiei, prilejuind dezvăluirea principalelor titluri, evenimente speciale şi activităţi culturale conexe”, aflăm de pe site-ul larevista.ro. Este o manifestare care, până acum, a fost foarte bine primită şi care scoate opera şi muzica clasică din spaţiul convenţional al sălilor de concert. În cazul în care nu aţi mai participat, vă sfătuim să vă dotaţi cu pături, perne sau scaune pliante, pentru că se stă… pe iarbă.

**

Pe semnebune.ro, Andreea Banciu scrie impresii despre Artmania 2013, de la Sibiu, să ştiţi ce aţi pierdut, cei care nu aţi ajuns acolo. „În primul rând, m-a fascinat relaxarea cu care Sibiul a întâmpinat sute de oameni diverși, iar când spun diverși, gândiți-vă la o explozie vestimentară, teatrală, atât pe scenă (Amaranthe, Within temptation, Lacrimosa ori neobișnuita formulă Orphaned Land), cât și în public, în piața mare, unde nu pridideam să mă minunez”, citim în articolul intitulat Artmania 2013: ce am mai învățat despre rock, Sibiu și diversitate. Un eveniment bine organizat, prestaţii la înălţime şi un public frumos, cam asta ar fi concluzia Andreei, în al cărei articol găsiţi mai multe informaţii despre ce s-a întâmplat wekendul trecut la Sibiu.

**

În intervalul 20-31 august se va desfăşura Festivalul de teatru independent Undercloud, aflăm de pe 4arte.ro. Amatorii de teatru vor avea ocazia să vadă 28 de spectacole, în Sala Horia Bernea, de la Clubul Ţăranului, şi în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român. „Debutul acestei ediţii va fi marcat de spectacolul “Măscăiciul”, cu Horaţiu Mălăele şi Nicolae Urs, un adevărat eveniment teatral care se de opt ani cu sala plină. Tot marţi, de la ora 21.00 va avea loc “Mecanica Inimii”, spectacol lectură produs de UNDERCLOUD în regia lui Chris Simion, cu o distribuție formată din câţiva dintre cei mai mari actori ai momentului, care susţin teatrul independent: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marian Râlea, Marius Manole şi Vlad Zamfirescu”, mai citim pe 4arte.ro.

**

Pe totb.ro citim despre un nou documentar semnat de către cunoscutul Werner Herzog. De data aceasta, este vorba despre un film de o jumătate de oră, intitulat From One Second to the Next, care are ca temă pericolele generate de scrierea SMS-urilor în timp ce te afli la volan. Filmul „se concentrează pe poveștile a patru accidente, dintre care o parte s-au dovedit fatale, toate ca urmare a acestei forme de multitasking extrem de periculos”, aflăm de pe totb.ro, unde acesta poate fi şi vizionat. Citat de Associated Press, documentaristul german a declarat: „Asistăm la o formă cu totul nouă de cultură și, deși eu nu fac parte din categoria celor care scriu mesaje în timp ce conduc – de fapt, eu nu scriu deloc SMS-uri -, înțeleg că acesta e un aspect al civilizației care se repede cu vehemență spre noi.”

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.016 abonați.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.