SB-1208-RPC

Un film care se pare că merită văzut ne este recomandat de către Iulia Blaga, într-o cronică ce poate fi citită pe hotnews.ro. Este vorba despre comedia This Is the End. „James Franco apare de la o scenă la alta îmbrăcat în tricouri şi „outfit”-uri noi, cu căciuliţe trendy şamd, deşi lumea stă să se sfârşească, Jonah Hill e o mironosiţă egoistă care una spune şi alta crede, iar Danny McBride un mitocan care stropeşte Playboy-ul gazdei şi tot el îi reproşează că e demodată cu revistele ei porno cu tot, când lumea evoluează cu viteza luminii. Fireşte, nimeni nu se poate gândi că actorii se joacă pe sine, dar e evident că le-a făcut plăcere să se ia la băşcălie”, citim în cronica pe care o găsiţi cu mai multe detalii pe hotnews.ro.

**

Amatorii de jazz pot opta pentru o seară cu muzică în liber, miercuri, de la ora 20, în GrădinAcuarela, citim pe feeder.ro. Potrivit prezentării, va fi „o seară răcoroasă cu adieri jazzy într-o formulă specială: Nice & Easy.” Este vorba despre un recital de jazz susţinut de către Viorica Pintilie – voce, Alexandru Olteanu – pian şi Andreas Aron – contrabas. Aceştia vor interpreta piese standard de jazz, „condimentate cu bossa nova și blues, o armonie între culoare, expresie şi sensibilitate”, mai citim pe feeder.ro, unde găsiţi şi alte informaţii despre acest eveniment.

**

„Înainte să devină loc de întâlnire și promenadă pentru turiști, corporatiști sau fete mutate temporar din Dorobanți, Centrul Istoric era un loc misterios și mitic în care se putea petrece orice. În Hanul Gabroveni, de pildă, cunoscut mai apoi ca Hotelul Universal, se întâlneau în secolul al XIX-lea frați în ale negustoriei și locuia o bulgăroaică cu puteri mediumnice, care tot primea scrisori de la Vasile Capşa, “cel dintâi și cel mai trist dintre cei doi doisprezece fii ai lui Constantin cojocarul”. Cel puțin aşa reiese din Hotel Universal, minunatul roman scris de Simona Sora”, citim pe site-ul lapunkt.ro. Este vorba despre o recenzie a romanului amintit, care poate fi o numai bună pentru zilele toride de vară.

**

Cunoscutul actor John Malkovich va putea fi văzut pe scena Ateneului Român din Bucureşti, unde va participa la Festivalul George Enescu. „Actorul John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei americane contemporane. Este pentru prima dată când John Malkovich vine în România şi va interpreta rolul unui criminal în serie în piesa „The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer“, pe scena Ateneului Român, de la ora 17.00”, citim pe ziarulmetropolis.ro. Piesa respectivă a fost scrisă special pentru John Malkovich şi a avut premiera la Los Angeles. El este singurul personaj, iar spectacolul este un fel de musical cu arii ale unor compozitori clasici, precum Vivaldi, Haydn, Mozart, Beethoven. Citiţi mai multe pe ziarulmetropolis.ro.

**

Pe semnebune.ro găsiţi un interviu cu Oana Camelia Şerban, care şi-a început cariera de scriitor cu un volum de lirică modernă, după care a continuat inclusiv cu cărţi de filosofie şi estetică. „Semnează editoriale la Adevărul, Actualitatea şi Lapunkt, în cadrul platformelor de societate, politică şi cultură. (…) Pe lângă toate acestea este membru fondator al Centrului cultural Bogdan Petriceicu Haşdeu”, citim în deschiderea interviului amintit, de pe semnebune.ro. Tot acolo găsiţi foarte multe detalii despre această tânără scriitoare, despre cărţile ei, despre filosofia văzută prin prisma ei şi despre diverse proiecte culturale în care este implicată.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

Comentariu

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.