RV30-07

De pe filmreporter.ro aflăm că „Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, este propunerea României la premiile Oscar din 2014. Filmul a obţinut Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin şi a avut intrări record pentru ultimul deceniu, pentru un film românesc, de peste 100.000 de spectatori.” După cum se spune în articolul de pe filmreporter.ro, „În fiecare an, potrivit regulamentului Academiei Americane de Film, cea care acordă premiile Oscar, producţiile eligibile la categoria cel mai bun film într-o limbă străină trebuie să fie lungmetraje produse în afara Statelor Unite ale Americii, cu un dialog preponderent într-o altă limbă decât engleza.”

**

Pe semnebune.ro, Andreea Banciu face şi ea câteva recomandări culturale de vacanţă, pentru aceste zile toride, într-un articol intitulat De caniculă: lucruri bune de văzut aici şi aiurea. Printre altele, citim despre Folk You, care va avea loc în Vamă, despre Padina Fest şi despre Festivalul de la Sziget, unde vor fi prezenţi inclusiv Regina Spektor, Parov Stelar şi Skunk Anasie. Celor care sunt nevoiţi să rămână în Bucureşti, Andreea Banciu le recomandă Grădina Verona, unde, pe 1 august, va avea loc un concert al celor de la Robin and the Backstabbers. Sau, mai spune ea în articolul de pe semnebune.ro, „dacă vreţi să treacă weekendul cu stil, luaţi cu asalt Bd. Kiseleff, aruncaţi cât colo laptopuri, telefoane, tablete (bine, fie, îi iert pe cei care citesc literatură în format electronic) şi lăsaţi să treacă vremea în voie, fără ritm şi fără timp, sfârşiţi în iarbă de lene şi de nimic, citind Dansatoarea lui Degas.”

**

Godot Cafe-Teatru vă invită joi 8 august, de la ora 20.00, la spectacolul “Fă-mi loc!” de Anthony Michineau, în regia lui Radu Beligan, avându-i în distribuţie pe Marius Manole şi Medeea Marinescu. Cea mai îndrăgită actriţă de film se întâlneşte în sfârşit cu cel mai “pe val” actor de teatru într-o comedie”, aflăm de pe 4arte.ro. Spectacolul durează o oră şi jumătate, preţul unui bilet este de 50 de lei, iar alte detalii se pot citi, după cum spuneam, pe 4arte.ro.

**

Pe acadecu.ro citim că 56 de au fost înscrise în competiţie pentru Premiul literar Augustin Frăţilă – romanul anului 2012. Este vorba despre litearatură românească, iar acest se află la a doua ediţie, în prezent fiind şi cel care acordă cel mai substanţial premiu în bani – este vorba despre 10.000 de euro. Prima ediţie a fost una controversată, din cauza regulamentului, care permite ca etapa a doua de jurizare să fie făcută de către bloggeri. Prima etapă de jurizare aparţine unui juriu de specialitate şi care, se spune pe acadecu.ro, „va stabili cinci autori finalişti, care vor intra în cea de-a doua etapă.” Anul trecut, marele premiu a fost câştigat de romanul Matei Brunul, al lui Lucian Dan Teodorovici.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.