Noutăți de la Editura Univers

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 19.11.2013 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , , , .

La cea de-a XX-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus, Editura Univers pregătește cititorilor săi multe titluri noi.

1. Deghizat sub pseudonimul Gabriel Osmonde, romanul unui celebru scriitor contemporan va fi publicat anul acesta la Univers. Lucrarea iubirii este o carte despre refuzul vieţii contemporane, al urâţeniei, rutinei, clişeelor şi cretinismului ei, cărora li se opun desăvârşirea clipei, nemurirea pe care numai iubirea o face posibilă.

Cartea va fi lansată duminică, 24 noiembrie, de la ora 11.00, în acelaşi Spaţiu de evenimente, în prezența scriitorului Andrei Makine.

La discuție vor participa Cristian Teodorescu și Irinel Antoniu, traducătorul Lucrării iubirii.

2. O nouă serie de autor va fi lansată la Gaudeamus, dedicată autorului norvegian Jostein Gaarder. Lumea Sofiei, romanul care l-a făcut celebru în întreaga lume, va fi însoțit de alte trei volume, la fel de atractive: Fata cu portocale, Misterul de Crăciun și Ca într-o oglindă, în chip întunecat… Noua colecție, precum și romanul lui Lars Saabye Christensen, Frați de jumătate, vor fi prezentate sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 17.00, la standul Țărilor Nordice.

Printre invitații lui Cristian Teodorescu, gazda evenimentelor organizate de Univers, vor fi Aurora Liiceanu, Liviu Papadima, Ana Mihăilescu, Dana Părvan-Jenaru şi Ana-maria Bălan, din partea Ambasadei Norvegiei.

3. Pentru prima dată în România, va apărea romanul Simfonie în alb al scriitoarei braziliene Adriana Lisboa, laureată a premiului pentru literatură José Saramago. În simfonia scrisă de Adriana Lisboa se amestecă drame, clipe de fericire şi voluptate, secrete neîmpărtăşite, adevăruri refuzate, părinţi, soţi, amanţi şi copii, modulate toate de un suspans bine dozat şi de lirismul specific literaturii sud-americane.

Romanul va fi lansat joi, 21 noiembrie, de la ora 15.30, în Spaţiul de evenimente Gaudeamus.

Discuția moderată de Cristian Teodorescu le va avea ca invitate pe Chris Simion şi pe Svetlana Cârstean.

4. O altă apariție în premieră este romanul lui Monique Proulx, Ținutul sălbatic. Născută în Québec în 1952, Monique Proulx a scris mai multe romane distinse cu premii literare (Sexul stelelor, Bărbat invizibil la fereastră, Inima este un mușchi involuntar), nuvele (Aurorele montreale), piese de teatru și scenarii de film.

5. În continuarea volumelor publicate deja, un nou roman al îndrăgitului scriitor brazilian Jorge Amado va apărea la editura Univers. Prăvălia de miracole contribuie la conturarea Braziliei multicolore. Jorge Amado pune faţă în faţă două epoci şi două Brazilii, unite de povestea plină de ironie, umor şi farmec brazilian a lui Archanjo. Prăvălia este imaginea în mic a universului fascinant al credinţelor şi practicilor metise.

Romanul va fi lansat vineri, 22 noiembrie, de la ora 11.30.

Printre vorbitorii din Spațiul de evenimente Gaudeamus se vor afla Cristian Teodorescu, Regina Drummond, cunsocută scriitoare braziliană, şi Georgiana Bărbulescu, traducătoarea volumului.

6. Cartea unui alt brazilian de succes, Raimundo Carrero, apare în noiembrie la Univers. După Greutatea umbrei și Inima mea e sora lui Dumnezeu, cititorii vor afla Povestea Bernardei Soledade. Este o carte în care totul se face cu o pasiune şi o lăcomie care ating nebunia: dragostea, lupta pentru stăpânirea pământului, prinderea cailor sălbatici.

7. Alberto Mussa, un brazilian cunoscut publicului românesc, revine în atenție cu romanul Bărbatul din stânga. Pasionat de matematică, dar și de culturile vechi orientale, Mussa construiește o poveste plină de situații neprevăzute.

Noile apariții vor fi disponibile la standul editurii Univers, nr. 245, situat la nivelul II.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.